10 év börtönbüntetést kapott Rossen Iossifov, az RG Coin kriptotőzsde tulajdonosa és vezetője, amiért segítettek egy csoport romániai csalónak 5 millió dollár tisztára mosásában – jelentette kedden az amerikai igazságügyi minisztérium.

„Iossifov birtokolta és kezelte az RG Coinst, amely egy szófiai székhelyű bolgár kriptotőzsde. A tárgyaláson felmutatott bizonyítékok szerint Iossifov tudott a folyamatokról, sőt saját szándékából részt is vett az üzleti praktikákban, amely magában foglalta a pénzmosás folyamataiban történt asszisztálását, valamint bűnügyi felelősség elrejtését” – állította az igazságügy.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A közzétette dokumentumok szerint Iossifov ügyfelei közül legalább 5 volt tagja az úgynevezett „Alexandria (Romania) Online Auction Fraud” (AOAF) hálózatnak, amely romániai csalókból álló csoport a kriptopénzek révén mosta tisztára az ebül szerzett vagyont.

Az 53 éves, volt bolgár állampolgárt szövetségi törvények megsértésével és pénzmosásban való részvétellel vádolják.

Az igazságügyi minisztérium szerint Iossifov egy „online aukciós csalás nagyszabású sémájában” vett részt. Az

AOAF romániai tagjai hamis hirdetéseket helyeztek el az olyan platformokon, mint a Craiglist és az eBay, hogy így adjanak el nagy értékű, ámbár nem létező javakat – általában járműveket. Amikor a csoport áldozatai elküldték a pénzt, a csalók azt kriptovalutára váltották, majd külföldre utalták.

A tranzakciók lebonyolítására Iossifov egy külön platformot tervezett, ezzel szolgálta ki a csalókat. Ezeknek a romániaiaknak kedvezőbb váltási díjakat biztosított, és lehetővé tette a számukra, hogy ügyfél-azonosítás nélkül is használhassák a váltót.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A scammerek ezáltal később anélkül válthatták készpénzre a kriptójukat, hogy bárki is azonosította volna őket.

Iossifov nagyjából 5 millió dollárnyi kriptopénzt mosott tisztára, öt scammer közül négy számára, kevesebb mint 3 év alatt.

Ezáltal azok több mint 7 millió dollárnyi pénzt loptak el amerikai áldozatoktól. Iossifovnak a szolgáltatásaiért cserébe nagyjából 184.000 dollár folyt be a tranzakciókból.

A tulajdonoson kívül az AOAF további 16 tagját gyanúsították meg, hetet közülük pedig már el is ítéltek. Jelenleg 3-an tartózkodnak még szabadlábon.

Olvastad már? A Cardano adájában látja a legnagyobb potenciált egy népszerű kriptokereskedő

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!