Warren szenátor megszilárdítja a szenátus támogatását a kriptopénzmosás törvényjavaslathoz

-

Öt újabb amerikai szenátor támogatta Elizabeth Warren szenátor digitális eszközökkel kapcsolatos pénzmosás elleni törvényét a kriptó illegális pénzügyi kockázatainak megfékezése érdekében.

A törvény célja, hogy a digitális eszközök ökoszisztémáját összehangolja a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni keretrendszerekkel, enyhítve a potenciális kiskapukat.

A szenátorok csatlakoznak a meglévő támogatók listájához.

Egy nemrégiben kiadott közlemény szerint Warnock, Butler és Van Hollen szenátorok, akik mindannyian a szenátus banki, lakásügyi és városfejlesztési bizottságának tagjai, csatlakoztak a törvényjavaslathoz.

Eközben John Hickenlooper és Ben Ray Luján szenátorok is csatlakoztak, mint társszponzorok.

Ezzel 14 másik szenátor már meglévő támogatását erősítették meg.

Warren szenátor ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a pénzügyminisztérium új törvényeket szorgalmaz a kriptó terrorista csoportokat segítő szerepe elleni küzdelem érdekében.

Ezenkívül a csalárd országok, drogbárók, váltságdíjas bandák és csalók segítésében.

Warren azt állítja, hogy örül a további támogatásnak, és hangsúlyozza, hogy a törvényjavaslat egy erőteljes javaslat a kriptó illegális használatának visszaszorítására.

Eközben Van Hollen szenátor hangsúlyozza a kriptó jogi biztosítékok hiányának kockázatait. A hagyományos bankokhoz hasonló átláthatósági szabályokat szorgalmaz.

Hickenlooper szenátor azonban támogatja az átlátható innováció védelmét szolgáló reformokat, párhuzamot vonva a kriptó és a hagyományos banki biztosítékok között.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A törvényjavaslat széleskörű támogatása tovább növekszik

Luján szenátor viszont kiemeli a kripto korlátozott felügyeletéből adódó sebezhetőségeket, és támogatja a kétpárti jogszabályt, mint az erős szabványok létrehozásának eszközét.

A törvényjavaslatot számos szervezet támogatta, köztük a Bankpolitikai Intézet, a Massachusetts Bankers Association és a Transparency International U.S. is.

A nyilatkozat azonban ismételten hangsúlyozza a Pénzügyminisztérium, az Igazságügyi Minisztérium és a nemzetbiztonsági szakértők figyelmeztetéseit, amelyek alátámasztják a probléma sürgősségét.


Olvastad már? Az XRP és Solana ára visszahőkölt, viszont ez a kripto ICO jelentős hozamot biztosíthat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a kriptoszabályozások jönnek az EU-ban 2025-ben

Az Európai Unióban egy egyre komolyabb kriptoszabályozás van kialakulóban, a változásnak pedig a MiCAR az egyik sarokköve. A MiCAR valódi hatása azonban – más kritikus fontosságú...

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!