Vitalik Buterin szerint az egyszerűség miatt fog elterjedni a kriptós fizetés

-

Az Ethereum alapítója szerint a kriptopénzes fizetés lehetősége nagy lökést ad a nemzetközi üzleteknek, a jótékonyságnak, sőt az országokon belüli fizetéseknek is.
A PYMNTS adatplatform „Paying With Cryptocurrency” című júliusi jelentése szerint az 1 milliárd dollárt meghaladó éves bevétellel rendelkező megkérdezett vállalkozások 85%-a mondta azt, hogy a kriptopénzzel történő fizetési lehetőséget is bevezette, hogy új ügyfeleket találjon.


A kriptós bankkártyák elérhetősége is gyorsan növekszik, a Binance nemrég a Mastercarddal együttműködve jelentett be egy prepaid kártyát az argentinok számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sok ilyen kártya, mint például a Wirexé, még kriptopénz-visszatérítéssel is jutalmazza a felhasználókat a kártyán keresztül történő fizetésért, és megkönnyíti több nagy kriptovaluta és fiat valuta elköltését, valamint a készpénzfelvételt az ATM-ekből.
Ahogy Buterin rámutatott, a kriptovaluták különösen hasznosak a nemzetközi pénzátutalások és a jótékonysági adományok esetében is. Hagyományosan, ha fiat valutával történik, a nemzetközi fizetések feldolgozása hosszú időt vesz igénybe, és nagy költsége van.
Az ukrajnai háború az egyik nagyszerű példa az e tekintetben való hasznosságra. Mykhailo Fedorov miniszterelnök-helyettes augusztus 18-án tweetelte, hogy az Aid For Ukraine nevű nonprofit és aktivista csoport 54 millió dollárt gyűjtött össze kriptopénzekből.
Azonban nem mindenki ennyire elragadtatott a kriptovaluták fizetési eszközként való használatával kapcsolatban.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A gyakori ellenérvek között szerepel az áringadozás, a szabályozási kockázat, valamint a magas tranzakciós díjak és a viszonylag hosszú feldolgozási idő egyes kriptovaluták, például a bitcoin és az ether esetében.
Bár ez változhat, a Bitcoin blokklánc körülbelül öt tranzakciót kezel másodpercenként (TPS), és jelenleg átlagosan 0,819 dolláros díjat számol fel, míg az ether jelenleg körülbelül 29,3 TPS-t kezel, 1,57 dolláros átlagos díjjal.
A Visa ezzel szemben azt állítja, hogy másodpercenként 24 000 tranzakciót képes kezelni, és tranzakciónként 1,4 és 2,5% közötti díjat számít fel.
A Bitcoin blokkláncára épülő második rétegű megoldás, a Lightning Network fejlesztése megoldást jelenthet a Bitcoin alacsonyabb TPS-ére, míg az Ethereum Network a roll-up technológiát, például a zk-Rollupot fejleszti a díjak és a feldolgozási idők csökkentése érdekében.
A stablecoinok, vagyis a más eszközhöz (például az amerikai dollárhoz) való kötésre tervezett kriptovaluták szintén népszerű csereeszközzé váltak, különösen a feltörekvő gazdaságokban.

Olvastad már? A Facebook és a Twitter is elavulhat a blokklánc-technológia miatt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!