Validátor szolgáltatást indít a Metamask

-

A népszerű Metamask Ethereum-tárca bejelentette, hogy validátor szolgáltatást indít a felhasználók számára.

A tárca Portfólió menüpontján belül lehetőség nyílik arra, hogy a birtokolt ETH-t staking szolgáltatásban lehessen lekötni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Metamask az Ethereum hálózaton indult el eredetileg, és az Ethereum Virtual Machine kódját használja a tárcaszolgáltatáshoz, így mára több más blokklánc is támogatottnak számít.

A tárcaszolgáltató legújabb fejlesztése lehetővé teszi, hogy az ETH-tulajdonosok közvetlenül a tárcából validátor csomópontot indíthassanak.

Ehhez viszont szükségük van a teljes ETH mennyiségre, azaz legalább 32-vel kell rendelkezniük a tárcában.

A Szolgáltatás a tárcát fejlesztő Consensys saját staking szolgáltatásán keresztül érhető el.

A Consensys kezeli jelenleg a teljes lekötött ETH-mennyiség közel 4%-át, 33 ezer validátor csomóponttal. Az online elérhetőség 99,99%-os, amely kiemelkedőnek tekinthető.

Emellett a Consensys sosem kapott még büntetést a hálózati csomópontoktól, így tudni lehet, hogy a staking során sosem tanúsított még úgynevezett rosszhiszemű magatartást.

A Metamask elmondta, meg akarják könnyíteni azok dolgát, akik bele akarnak kezdeni a stakingbe, és rendelkeznek ehhez elegendő mennyiségű ETH-val.

metamask

A staking szavazás során azok, akik rendelkeznek a minimális követelményekkel, 80 ezer dollárnyi, tehát körülbelül 28 millió forintnyi ETH-val, mostantól sokkal egyszerűbben tudnak csatlakozni a validátorok közé.

A Metamask biztosítja a hálózati íjak közül az egyik legmagasabbat, 7%-kal az átlag fölött, eközben viszont biztosítja a felhasználókat, hogy a kriptopénzük a saját hatáskörükben, az ő kezelésükben marad, nem kell letétbe helyezni más szolgáltatónál.

Emellett a különböző hardveres kihívásokkal sem kell számolni, hiszen a Metamask saját infrastruktúráját használhatják azok, akik aktiválják a staking szolgáltatást a tárcájukban.

A Metamask az utóbbi időben egyre több funkciót adott hozzá a tárcájához. 2022 januárjában már lehetővé tette a Lido és a Rocket Pool közreműködésével történő stakinget.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tavaly szeptemberben pedig bejelentette, hogy a felhasználók közvetlenül a tárcájukból képesek lesznek fiat valutára váltani a kriptopénzeiket.

Ezeket egyelőre csak dollár, font, és euró páron lehet értékesíteni, és nem is a világ minden táján.

A szolgáltatás egyelőre az USA néhány államában, az Egyesült Királyságban, és pár európai országban működik.


Olvastad már? 3 olcsóbb kriptovaluta, ami 2024-ben pénzügyileg függetlenné tehet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!