Miközben mindenki a WC-papír halmozására és a portfóliójának zuhanórepülésére figyelt, senkinek sem tűnt fel, hogy mekkorát estek a bitcoin cash tranzakciói, már ami a számukat illeti.

Legalábbis amíg tegnap reggel Jameson Lopp nem hívta fel erre a figyelmet.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Korán jött a feleződés

Lopp azzal viccelődött, hogy „korán jött a bcash-tranzakciók feleződése” és „valaki biztos kikapcsolta az automata utalásokat.” Lopp így hívta fel a figyelmet arra, hogy március 8-a óta jelentősen megcsappantak a tranzakciók.

Korábban nagyjából 40-50 ezer bitcoin cash tranzakció zajlott naponta, azóta viszont nem telt el nap, hogy ez a szám átlépte volna a 20 ezret.

Korábban is voltak lassú napok, legutóbb január elsején, amely újév napján nem is meglepő. Mégis ez az első olyan alkalom, hogy egy ekkora kiesés napokig tartott.

Érdekes, hogy a tranzakciók számának korábbi csökkenései is mind a hónap első napján történtek. December és október elsején is 20 ezer alatt volt a tranzakciók száma, de november elseje átlagos nap volt, 42,7 ezer tranzakcióval.

A bitcoin és az ether nem tapasztalt zuhanást

Lehetséges, hogy a tranzakcióforgalom zuhanása a koronavírus körüli pánikhoz köthető, de a bitcoin és az ether nem tapasztalt hasonló jelenséget.

Ugyanezen időtáv alatt a Bitcoin-tranzakciók száma nem változott jelentősen, 300-350 ezer között ingadozott.

Az Ethereum-tranzakciók száma ezzel szemben növekedett március 7-e óta: 630 ezerről 760 ezerre.

Az Ethereum hálózata annyira telítődött, hogy akár 44 perc is kellett egy tranzakció feldolgozásához.

A bitcoin cash 2020-ban

A bitcoin cash meglehetősen nehezen kezdte az évet. A közösség megosztott lett azon a kérdésen, hogy egy bányászadóval kellene támogatni a fejlesztőket és a rendszer fenntarthatóságát, ugyanis a hálózat januárban 5 és fél órán keresztül nem gyártott blokkokat.

A bitcoin cash árfolyama jobban szerepelt. Az év eleje óta 150%-ot növekedett az értéke, február közepén ez a szám az 500 dollárt is megközelítette.

A hagyományos és kriptopiacok összeomlása azonban az év szinte teljes növekedését lenullázta, ezzel az árfolyam jelenleg 170 dollár körül mozog.

Olvastad már? Kereskedés konyhanyelven 4. rész – A tőzsdefelület megismerése és használata alapszinten

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂