A bitcoin a kezdetektől fogva egyértelműen a kriptovaluták királya. Ebben senki sem kételkedik. A piaci kapitalizáció, a tranzakciók száma, a napi kereskedelem volumene és még sok más miatt egyértelmű vezető ebben az új ágazatban.

Az alternatív kriptovaluták (altcoinok) sokféleképpen próbálják javítani, lecserélni vagy korlátozni a bitcoint. Az összes közül azonban egyértelműen egy viszi a prímet – az ether.

Tehát továbbra is a másérmék közé kellene az ethernek tartoznia? Vagy a kriptovaluták felsorolásánál a következőképpen járjunk el: bitcoin, ether és altcoinok?

 Az ether és a bitcoin között tapasztalható a legmagasabb korreláció

Tudom, hogy ez most furcsának tűnhet, de az összes kriptovaluta közül az ether mutatja a legmagasabb korrelációt a bitcoinnal. A San Francisco Open Exchange (SFOX) tanulmánya szerint az etherre nem szabad altcoinként tekinteni. A BTC és az ETH közötti korrelációs együttható a 0,788-as érték határán van. [az adatok gyűjtésének ideje: 2019. július 22-t megelőző 30 nap a szerk.]

A második legmagasabb korrelációval a BTC elágazása, a Bitcoin Cash rendelkezik, amely azonban 0,683 értékkel kifejezetten lemarad az ether mögött.

A litecoin a következő 0,577 értékkel, azonban előtte a Bitcoin még egy forkja, a Bitcoin SV (0,619) áll, valamint az Ethereum ether elágazása is (ETC = 0,602). Pont ezért nyilatkozott úgy az SFOX csapata, hogy az ethert, akárcsak a bitcoint, hamarosan külön egységként kell regisztrálnunk a kriptovaluták között.

Ez a legszélesebb körben elterjedt blokkláncplatform

Nagyjából 1600 dApp (decentralizált alkalmazás) lesz kiépítve az Ethereumon és annak forkjának blokkláncán keresztül.

A dapp.com tanulmánya alapján ez messze a legtöbb alkalmazás, amelyet a blokkláncplatformokon valaha létrehoztak. A Tron hamarosan konkurens lehet, viszont ez még nem a közeljövőben várható.

Miután megfigyeltük ezeket a számadatokat, érdemes megemlíteni, hogy a TOP 100 kriptovalutában lévő tokenek akár 94 százaléka a piaci kapitalizáció alapján épp az Ethereum platformján épül. Ez bizonyítja hihetetlen dominanciáját ebben az ágazatban.

Az Ethereumnak van a legnagyobb közössége

Ugyan a mi környékeinken úgy tűnik, hogy a Ripple-rajongók és „shillerek” rendelkeznek a legnagyobb közösséggel, az a tény, hogy az ether piaci kapitalizációja a második legnagyobb a bitcoin után, másról tanúskodik. Sőt, majdnem kétszeresen vezet a harmadik kriptovalutával (a Ripple-lel) szemben.

Az Electric Capital tanulmánya szerint egy adott kriptovalután dolgozó fejlesztők száma (egy hónap alatt) az Ethereumnál a legmagasabb. Kutatások szerint a The Block saját platformján mintegy 220 fejlesztőnek kell dolgoznia. Ezzel szemben az Ethereum blokkláncait havonta 250 000-350 000 fejlesztő használja.

Az ether a második leggyakrabban említett kriptovaluta

Vajon melyik az első? Természetesen a bitcoin, amelyet a Redditen szorosan követ az ether – a második leggyakrabban vitatott rejtpénznem.

A Pacific Northwest National Laboratory egyik felmérésében azzal foglalkozott, milyen gyakran és aszerint milyen sorrendben vitatják a Redditen a kriptovalutákat.

Az első helyet a bitcoin foglalta el, ezt követi az ether, a harmadik helyre pedig meglepő módon a Monero került.

Befejezés

Természetesen sokkal több tényről van szó, és sokkal több különbség van az ether és a többi kriptovaluta között. Ezek az aktuális és fontos tények az altcoinok élére helyezik azt – már ha az ether továbbra is az másérmék közé tartozik.

Ti mit gondoltok erről? Vajon külön kellene választanunk az ethert az altcoinoktól annak előnyei miatt? Vagy a bitcoin teljesen rendkívülinek számít, és az azt követően létrehozott összes többi kriptopénzt altcoinnak hívjuk továbbra is?

Olvastad már? Minden ötödik török kriptózik

Forrás: kryptomagazin.sk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂