„Az emberek azt kérdezik tőlem, hogyan tudok a bitcoinból élni” – mondta egy brit szoftverfejlesztő a The Mirrornak adott eheti interjújában – „de az az igazság, hogy az életem annyira nem is változott meg.”

A The Mirror – a britek egy évszázada alapított bulvárnapilapja – augusztus 22-én készített interjút a 24 éves Zakk Lakinnal.

A Coin Center kriptováltó alkalmazottjaként Lakinnak lehetősége nyílt arra, hogy fizetése egy részét, vagy egészét kriptopénzben vehesse fel. Ő a teljes kriptofizetést választotta.

100% Bitcoin

Lakin megjegyezte, hogy a „bitcoinnal való vásárlás egyszerűbb, mint sokan gondolnák”, hiszen számos olyan online kiskereskedő van, amely kriptopénzt is elfogad. Ezen felül az Amazonon is szép számmal akadnak ilyen eladók.

Jóslata szerint a jövőben egyre több és több kereskedő – a töltőállomásoktól az éttermekig – nyitja meg az utat a kriptopénzek számára. Ez neki is lehetővé tenné, hogy többet költhessen bitcoinban, és kevesebbet fiatban.

Csekkbefizetésnél például az alábbi módon jár el:

„Minden állandó kiadásomat (albérlet, rezsi stb.) font sterlingre váltom a fizetésem napján, így elkerülöm a bitcoin árfolyamváltozásaiból kialakuló esetleges gondokat. A maradék a rendelkezésre álló jövedelmem és a spórolásom.”

A The Mirror megjegyezte, hogy a váltó alkalmazottjaként Lakin megspórolja a platform által felszámolt díjakat, amikor vagyoneszközeit fiatra váltja, vagy azokkal kereskedik.

Azon felül, hogy saját Bitcoin-csomópontot futtat, Lakin elárulta, hogy szerinte a kriptopénzt eleve arra találták ki, hogy úgy használják, mint ő – egy elektronikus készpénzként.

Hozzátette:

„Mindemellett a róla való beszélgetés mindig értékes, hisz felhívja mások figyelmét, és másokat is oktat a Bitcoinról és más kriptopénzekről.”

A bitcoin nem valuta

Mark Carney, a Bank of England kormányzója korábban, 2018-ban kijelentette, hogy a bitcoin a hagyományos kereskedési mérőszámok alapján megbukott, mint valuta. Ennek egyik fő oka a volatilitás volt.

Carney akkor azt mondta:

„Ha bitcoinban vettél fel egy 1000 fontos diákhitelt múlt év [2017 a szerk.] decemberében, hogy a következő évben fontban fizethesd a kiadásaidat, mostanra 500 fontod lenne. Ha ugyanezt szeptember tetted volna, 2000 fonton állna az egyenleged. Ez inkább hasonlít egy hazárdjátékra.”

Idén júliusban Carney azzal érvelt, hogy az embereknek tudatosítaniuk kellene azokat a gondokat, amelyeket a Facebook a Librával szeretne megoldani, függetlenül a projekt lehetséges buktatóitól.

Olvastad már? Magyar kriptoportálok, egyesüljetek!… a magyar nyelvben

Ha a Libra meg tud felelni a szabályozói követelményeknek – mondta egy héttel később – a biztosérme valódi felhasználást nyerhetne.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂