Bitcoinban kapja fizetését a kriptováltó szoftverfejlesztője

-

„Az emberek azt kérdezik tőlem, hogyan tudok a bitcoinból élni” – mondta egy brit szoftverfejlesztő a The Mirrornak adott eheti interjújában – „de az az igazság, hogy az életem annyira nem is változott meg.”

A The Mirror – a britek egy évszázada alapított bulvárnapilapja – augusztus 22-én készített interjút a 24 éves Zakk Lakinnal.

A Coin Center kriptováltó alkalmazottjaként Lakinnak lehetősége nyílt arra, hogy fizetése egy részét, vagy egészét kriptopénzben vehesse fel. Ő a teljes kriptofizetést választotta.

100% Bitcoin

Lakin megjegyezte, hogy a „bitcoinnal való vásárlás egyszerűbb, mint sokan gondolnák”, hiszen számos olyan online kiskereskedő van, amely kriptopénzt is elfogad. Ezen felül az Amazonon is szép számmal akadnak ilyen eladók.

Jóslata szerint a jövőben egyre több és több kereskedő – a töltőállomásoktól az éttermekig – nyitja meg az utat a kriptopénzek számára. Ez neki is lehetővé tenné, hogy többet költhessen bitcoinban, és kevesebbet fiatban.

Csekkbefizetésnél például az alábbi módon jár el:

„Minden állandó kiadásomat (albérlet, rezsi stb.) font sterlingre váltom a fizetésem napján, így elkerülöm a bitcoin árfolyamváltozásaiból kialakuló esetleges gondokat. A maradék a rendelkezésre álló jövedelmem és a spórolásom.”

A The Mirror megjegyezte, hogy a váltó alkalmazottjaként Lakin megspórolja a platform által felszámolt díjakat, amikor vagyoneszközeit fiatra váltja, vagy azokkal kereskedik.

Azon felül, hogy saját Bitcoin-csomópontot futtat, Lakin elárulta, hogy szerinte a kriptopénzt eleve arra találták ki, hogy úgy használják, mint ő – egy elektronikus készpénzként.

Hozzátette:

„Mindemellett a róla való beszélgetés mindig értékes, hisz felhívja mások figyelmét, és másokat is oktat a Bitcoinról és más kriptopénzekről.”

A bitcoin nem valuta

Mark Carney, a Bank of England kormányzója korábban, 2018-ban kijelentette, hogy a bitcoin a hagyományos kereskedési mérőszámok alapján megbukott, mint valuta. Ennek egyik fő oka a volatilitás volt.

Carney akkor azt mondta:

„Ha bitcoinban vettél fel egy 1000 fontos diákhitelt múlt év [2017 a szerk.] decemberében, hogy a következő évben fontban fizethesd a kiadásaidat, mostanra 500 fontod lenne. Ha ugyanezt szeptember tetted volna, 2000 fonton állna az egyenleged. Ez inkább hasonlít egy hazárdjátékra.”

Idén júliusban Carney azzal érvelt, hogy az embereknek tudatosítaniuk kellene azokat a gondokat, amelyeket a Facebook a Librával szeretne megoldani, függetlenül a projekt lehetséges buktatóitól.

Olvastad már? Magyar kriptoportálok, egyesüljetek!… a magyar nyelvben

Ha a Libra meg tud felelni a szabályozói követelményeknek – mondta egy héttel később – a biztosérme valódi felhasználást nyerhetne.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

 

Legfrissebb bejegyzéseink

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!