Újra visszapattant a bitcoint, miután kis időre elveszítette a 40.000-es támaszt

-

A kínai ingatlanfejlesztő incidense hamarosan „elfelejtett esemény” lesz, mondja egy elemző, a piacok máris vállat vonnak a sztoritól.
A Bitcoin (BTC) szeptember 22-én egy második 40 000 dolláros újratesztelésről pattant ki, mivel Kína le lecsillpította globális piac félelmeit az Evergrande miatt.

Forrás: TradingView

Kína folytatja az Evergrande pénzinjekciókat

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD-t szerdán 42 000 dollár felett kereskedték, a bikák még mindig a lélektanilag fontos 40 000 dolláros határt védik.
A kereskedők körében továbbra is jó hangulat uralkodott, de a makro továbbra is vegyes üzeneteket adott, az aggodalmak Kínára és a koronavírus Delta változatára összpontosítottak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Evergrande, a második legnagyobb kínai ingatlanóriás továbbra is több százmilliárd dollár értékű adósságának nemteljesítését helyezte kilátásba.
A kínai központi bank, a People’s Bank of China (PBoC) emiatt további 120 milliárd jüant (18,6 milliárd dollár) pumpált a bankrendszerbe.
Ez viszont megnyugtatta az aggódó piacokat, a vállalat esetleges összeomlását inkább egy államilag irányított „lassú detonációnak” tekintették, mintsem messzemenő következményekkel járó kaotikus eseménynek.
Ennek ellenére a kínai „Lehman Brothers-pillanat” kísértete legalább rövid távon mozgatni fogja a piacot, mondták az elemzők.

„A következő néhány hétben, de talán a következő néhány hónapban az Evergrande a FOMC-vel, a delta-változattal és számos más kérdéssel együtt továbbra is nagy volatilitást fog okozni, és ez a volatilitás bizonyos mértékig vásárlási lehetőséget fog jelenteni” mondta Vasu Menon, a szingapúri OCBC Bank Wealth Management befektetési stratégiáért felelős ügyvezető igazgatója a Bloombergnek.

Európában az Evergrande részvényei közel 25%-kal ugrottak Frankfurtban a nyitáskor.

Minden szem a BTC heti zárására szegeződik

A Bitcoin esetében, amely a hét elején a globális részvényekkel együtt mozgott, a kilátások így rövidebb időkereteken hasonlóan hullámzóak voltak.
A Rekt Capital kereskedő elemzője arra figyelt, hogy a 21 hetes exponenciális mozgóátlag (EMA) fölött kell zárni a hetet, amely alig 43 000 dollár alatt van.

„Ez sok bullish momentumot adna”mondta legutóbbi YouTube-frissítésében.

A 21EMA megmentése egy közeli keresleti zónát is megőrizne, és a 40 000 dollárig tartó utat is „hamis bontásként” festené le, ami a vételi megbízásokat töltené ki, mielőtt a Bitcoin megindulna felfelé.

Pentoshi kereskedő eközben egy valamivel alacsonyabb szintet, 40 700 dollárt emelt ki, mint a heti zárás döntőjét.
„Ennek a helynek rengeteg történelmi jelentősége van, és kulcsfontosságú az e heti zárás szempontjából”tweetelte.

Olvastad már? A „valaha volt legjobb medvepiac” – 5 dolog, amit érdemes figyelni ezen a héten a BTC-n

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Jön a Bitcoin feleződése – Ez jó hír a Solana, és a LINK számára?

A legutóbbi bikaciklus óta sok minden változott a piacon, és egy dolog, ami talán észrevétlen maradt, az a Chainlink (LINK) trendje. Az elmúlt 30 napban a...

Megdöbbentő kripto kínálat, ami felkészült a korlátlan növekedésre

Vendégbejegyzés A Bitcoin értéke a feleződést követően az egekbe szökhet. Szakértők szerint az árfolyam akár a 200.000 dollárt is elérheti. Ilyen jelentős emelkedés mellett más meglepő...

Hollandiában terjeszkedik a Bybit tőzsde

A népszerű kriptotőzsde a Bybit bejelentette, hogy Hollandiában elindítja a teljesen szabályozott üzletágát a helyi ügyfelei számára. A bitcoin árfolyama ismét 70 ezer dollár fölé...

A Bitcoin potenciális esésével való szembesülés: 3 altcoin növekedés előtt áll

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca sarkalatos ponthoz érkezett, amit a Bitcoin közelgő feleződési eseményének várakozása és a jelentős intézményi érdeklődés táplál. A Bitcoin értéke nemrégiben új történelmi csúcsra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!