Hírek

Újra visszapattant a bitcoint, miután kis időre elveszítette a 40.000-es támaszt

A kínai ingatlanfejlesztő incidense hamarosan „elfelejtett esemény” lesz, mondja egy elemző, a piacok máris vállat vonnak a sztoritól.

A Bitcoin (BTC) szeptember 22-én egy második 40 000 dolláros újratesztelésről pattant ki, mivel Kína le lecsillpította globális piac félelmeit az Evergrande miatt.

Forrás: TradingView
Kína folytatja az Evergrande pénzinjekciókat

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD-t szerdán 42 000 dollár felett kereskedték, a bikák még mindig a lélektanilag fontos 40 000 dolláros határt védik.

A kereskedők körében továbbra is jó hangulat uralkodott, de a makro továbbra is vegyes üzeneteket adott, az aggodalmak Kínára és a koronavírus Delta változatára összpontosítottak.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Evergrande, a második legnagyobb kínai ingatlanóriás továbbra is több százmilliárd dollár értékű adósságának nemteljesítését helyezte kilátásba.

A kínai központi bank, a People’s Bank of China (PBoC) emiatt további 120 milliárd jüant (18,6 milliárd dollár) pumpált a bankrendszerbe.

Ez viszont megnyugtatta az aggódó piacokat, a vállalat esetleges összeomlását inkább egy államilag irányított „lassú detonációnak” tekintették, mintsem messzemenő következményekkel járó kaotikus eseménynek.

Ennek ellenére a kínai „Lehman Brothers-pillanat” kísértete legalább rövid távon mozgatni fogja a piacot, mondták az elemzők.

„A következő néhány hétben, de talán a következő néhány hónapban az Evergrande a FOMC-vel, a delta-változattal és számos más kérdéssel együtt továbbra is nagy volatilitást fog okozni, és ez a volatilitás bizonyos mértékig vásárlási lehetőséget fog jelenteni” mondta Vasu Menon, a szingapúri OCBC Bank Wealth Management befektetési stratégiáért felelős ügyvezető igazgatója a Bloombergnek.

Európában az Evergrande részvényei közel 25%-kal ugrottak Frankfurtban a nyitáskor.

Minden szem a BTC heti zárására szegeződik

A Bitcoin esetében, amely a hét elején a globális részvényekkel együtt mozgott, a kilátások így rövidebb időkereteken hasonlóan hullámzóak voltak.

A Rekt Capital kereskedő elemzője arra figyelt, hogy a 21 hetes exponenciális mozgóátlag (EMA) fölött kell zárni a hetet, amely alig 43 000 dollár alatt van.

„Ez sok bullish momentumot adna”mondta legutóbbi YouTube-frissítésében.

A 21EMA megmentése egy közeli keresleti zónát is megőrizne, és a 40 000 dollárig tartó utat is “hamis bontásként” festené le, ami a vételi megbízásokat töltené ki, mielőtt a Bitcoin megindulna felfelé.

Pentoshi kereskedő eközben egy valamivel alacsonyabb szintet, 40 700 dollárt emelt ki, mint a heti zárás döntőjét.

„Ennek a helynek rengeteg történelmi jelentősége van, és kulcsfontosságú az e heti zárás szempontjából”tweetelte.

Olvastad már? A „valaha volt legjobb medvepiac” – 5 dolog, amit érdemes figyelni ezen a héten a BTC-n

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Friss hírek

Beszállna a Bitcoin-bányászatba a Square

A Square nem elégszik meg a hardveres pénztárca és a decentralizált tőzsde építésével – a Bitcoin bányászatába is beszállhat. (tovább…)

7 óra

61 ezer dollár fölött a bitcoin, de továbbra is aggódunk az ETF-ek miatt

A Bitcoin (BTC) október 16-án ritka nyugalmat tanúsított, mivel a piac továbbra is emésztette az Egyesült Államok első, tőzsdén kereskedett…

9 óra

Cynthia Lummis szenátor szerint a Bitcoin Isten ajándéka

A Bitcoin azért kell, hogy az embereknek legyen megtakarításuk a kormány csődje esetén – mondta Cynthia Lummis szenátor. (tovább…)

11 óra

40 millió dolláros bírság a Tethernek

Az USA egyik tőzsdei hatósága, a CFTC összesen 42,5 millió dolláros bírságot szabott ki a Tetherre és a Bitfinexre az…

18 óra

Szinte nincs kínálat a piacon 59.000 dollár fölött

Az ellenállás vékonyabb, mint valaha, miközben az adatok hagyják a piacot találgatni, hogy mi fog történni, amikor a Bitcoin újra…

1 nap

Milliárdosok támogatják a Bitcoint az arannyal szemben

„Azért van bitcoinom, mert az amerikai kormány és a nyugati félteke minden kormánya most pénzt nyomtat az idők végezetéig” –…

1 nap