Újra csúcson a BTC bányászati nehézsége

-

Az elmúlt három év során most nőtt a legnagyobbat a bányászati nehézség, 21,5%-kal lett magasabb, így már 25 billió fölé nőtt, ahogyan a btc.com adataiból látható.
Május elsején volt a legutóbbi nehézség-igazítás, akkor történt az idei év eddigi legnagyobb csökkenése, 12,6%-kal lett kisebb a nehézség.


A bányászati nehézség annak a mérőszáma, hogy az új coinok létrehozásához mennyi számítási kapacitásra van szükség.
Ez az érték a hálózat terheltségétől függően minden 2016. blokk után automatikusan igazodik a bányászokhoz, ez nagyjából két hét, 14 nap alatt történik meg.
A hálózaton a blokkok normál esetben nagyjából 10 percenként követik egymást. A május elejei csökkenéssel viszont gyorsult a blokkgenerálás, és tíz perc helyett 8,25 lett ez az idő.
A nehézség növekedése azt jelenti, hogy a bányászok több hashpowert, azaz nagyobb számítási kapacitást állítottak rá a hálózatra, így a rendszer automatikusan hozzáigazodik a nagyobb teljesítményhez, hogy visszatérjen a 10 perces blokkidő.
A hashráta szintén a héten ért el új rekordot, 178 TH/s értékkel, mielőtt az elmúlt napokban szép lassan csökkenni kezdett.

Forrás: Blockchain.com

Mivel az árfolyam is 50 ezer dollár alá esett, néhány más faktorral együtt a nehézség változása hatással van a bányászok bevételeire.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A rövidebb blokkidő viszont az átlagos felhasználók számára jó hatással járt, hiszen lecsökkent a várakozó tranzakciók száma.
Így az alacsonyabb fee, vagy a terhelés miatt várakozó tranzakciók is hamarabb sorra kerülnek.

Olvastad már? Tényleg 46 millió amerikai birtokol bitcoint?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!