Újabb mélységeket ért el a BCH a BTC ellenében

-

A Bitcoin Cash altcoin új mélységeket ért el a bitcoinnal szemben, miután nemrég letörte egy friss támaszszintjét.

A Cointelegraph Markets és CoinMarketCap adatai mind arról tanúskodnak, hogy a BCH/BTC páros a legrosszabb szintjein tartózkodik a hard fork hároméves történelme során.

Csökkenő trendben a BCH/BTC

A cikk írásakor 1 BCH-t 0,022 BTC-ért vásárolhatunk meg, ami 92,2%-kal alacsonyabb, mint a 2017 decemberében látott 0,285 BTC.

A BCH a BTC sarjaként jött létre 2017 augusztusában. Ekkor még az ágazat több személyiségének és vállalkozásának bizalmát élvezte. Ez aztán fokozatosan fogyatkozott, ahogy az altcoin népszerűsége nem volt képes felvenni a harcot a Bitcoinéval, a fő felhasználók pedig a korai szószólók és támogatók lettek.

Egy későbbi, 2018-as hard fork a Bitcoin SV megjelenését hozta magával. Ezt az időszakot heves viták jellemezték a BCH-mániás Roger Ver és Calvin Ayre médiamágnás között.

A BCH legutóbbi csökkenőspirálja a BTC-vel szemben az idei év februárjában történt, miután 0,44 BTC-n elérte 2020-as csúcsát.

Alistair Milne kommentátor vállalkozó szerint a páros kilátásai sivárul néznek ki:

„A Bcash vs. Bitcoin jelenleg csökkenő területeket fedez fel” – mutatott rá szombaton. „Fennmaradt támaszszintek hiányában új mélységeket ért el a múlt héten”.

Tim Draper: „nem vettem észre, hogy biztonsági problémái vannak”

A bitcoin eközben továbbra sem képes megmozdulni a piaci dominanciáért vívott csatában, az altcoinpiac felemelkedése közepette.

A defiágazat sikerei mögött a BTC jelenleg a teljes kriptopénzpiacon 55%-os részesedéssel bír a CoinGecko adatai alapján – ilyen alacsony szintre 2019 áprilisa óta nem volt példa.

A piaci állapotok ingadozásai ellenére azonban az embereknek régóta megvan a véleményük a Bitcoin hard forkjairól, így a BCH és BSV igencsak kevés figyelmet kapott.

„Hogy őszinték legyünk, úgy néz ki, mint egy nagy lufi” – összegezte Narek Gevorgyan, a CoinStats kriptoportfólió-követő szolgáltatás vezérigazgatója egy online vita során.

Hozzátette: továbbra is rejtély számára, hogyan maradhatott meg a BCH a tíz legnagyobb kriptopénz között piaci kapitalizációja alapján.

„Valójában senkit sem érdekel a bcash, mégis a top 10 között szerepel” – írta.

Tim Draper milliárdos korábban így nyilatkozott a BCH kezdetéről:

„Beszéltem Roger Verrel, ő meg megalkotott egy tokent… Nem vettem észre, hogy biztonsági problémái vannak, de… csinált egy tokent […]” – mondta.

A BTC proof-of-workje mérhetetlenül lekörözte a BCH és BSV indulásaiktól vett együttes teljesítményét, köszönhetően az aktivitás hiányának, valamint azon nyílt biztonsági réseknek, amelyekről Draper is beszélt.

A Crypto51 online adatforrás szerint egy egy óráig tartó 51%-os támadás jelenlegi ára nagyjából 50-szer nagyobb amerikai dollárban kifejezve a BTC esetében a BCH-hoz viszonyítva – ez előbbi esetében 528.528 dollár, utóbbinál pedig 8951.

A Bitcoin egy másik „változata”, a korábban népszerű Bitcoin Gold (BTG) jelenleg mindössze óránkénti 297 dollárért támadható.

Olvastad már?  Percenkénti bontásban az 1 milliárdos tether utalás a Bitfinexről a Binance-re

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Credit: BeatingBetting.co.u

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!