Hamarosan itt lehet az ideje, hogy véget vessünk annak a kereskedési tartománynak, amelyben a bitcoin egész 2022-ben sínylődött.

A Bitcoin (BTC) március 18-án szűkítette konszolidációs tartományát, mivel úgy tűnt, hogy a 40 000 dollár még mindig a helyén marad.

BTC/USD 1 órás gyertyás chart (Bitstamp). Forrás: TradingView

A kereskedők türelmesen várják a paradigmaváltást

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD az éjszaka folyamán megőrizte a 40.000 dolláros támaszt, és ezzel együtt a csütörtöki elemzés által „döntő fontosságúként” kiemelt területet.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A makrojelzések súlyossága csökkent az Egyesült Államok Federal Reserve kamatemelésének megerősítését követően, az Európából érkező új kiváltó tényezők hiánya pedig összességében stabilizálta a piacokat.

A népszerű kereskedő, Crypto Ed szerint a következő napokban vagy a 43.000 dolláros célzóna felé kell haladnunk, vagy a jelenlegi trend megszakadását fogjuk látni.

A 4 órás BTC/USD chartra vonatkozó Elliot Wave beállítását elemezve azonban megjegyezte, hogy a ciklus „még mindig medvés” a 45.000 dolláros tartományi csúcs áttörése előtt – ami néhány közbeeső konszolidációs mozgás után történhet meg.

Ezek a mozgások, konkrétan egy erős pattanás a retracement során, „az én jelzésem lenne a vételi opcióra” – mondta egy csütörtöki YouTube-bejegyzésben.

Más résztvevők is egyre bikásabbak voltak a kilátásokkal kapcsolatban, Zima Zima kriptokereskedő Twitter-felhasználó még egy hosszú távú trendkitörést is kiemelt az egyensúlyi volumen (OBV) tekintetében.

A jövő sportfogadóinak és tipstereinek kriptovalutája.

Amint arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a növekvő OBV növekvő keresletet tükröz egy eszköz iránt az aktuális kereskedési áron, és a Bitcoin esetében úgy tűnt, hogy eljött az idő az oldalazó árzónából való kilépésre, amely már 2021 januárja óta fennáll.

„Egyetlen sort sem mozdítottam el az OBV-men, mióta 8 héttel ezelőtt elkezdtem követni a mozgást” – kommentálta Zima.

„Kitörtünk az ékből a felső oldalra, és megfordítjuk a 20 napos OBVMA-t. Egy több hónapos bullish folytatás csúcsán vagyunk egy évnyi rák után”

Egy másik számlatulajdonos, Allen Au is optimizmusa felől biztosította a közösséget, szemmel tartva a bitcoin 2022-es tartományából való potenciális kilépést, amelynek teteje 46.000 dollár volt.

A Lightning Network új kapacitáscsúcsokat ér el

A héten új eredményt ért el a Bitcoin-hálózat növekedése, nevezetesen a Lightning Network, amely átlépte a 3500 BTC kapacitást.

A Bitcoin úgynevezett „Layer 2” technológiájának részeként a Lightning lehetővé teszi, hogy azonnali, láncon kívüli tranzakciókat küldjenek tömegesen, gyakorlatilag nulla költséggel.

A technológia már több éve működik, és a színfalak mögött csendben fejlődött, hogy kiszolgálja a növekvő mennyiséget és a mainstream fogyasztókat.

„Ne feledkezzünk meg a Lightning Networkről, amely továbbra is lenyűgöző ütemben növekszik” – kommentálta a statisztikákat Dylan LeClair on-chain elemző.

A Lightning Network kapacitása (BTC-ben és USD-ben kifejezve) grafikon. Forrás:  Bitcoin Visuals

Olvastad már? Az Instagram beszáll az NFT-szektorba

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.