Az Ethereum tranzakciós díjai jelenleg hathavi mélyponton vannak, ez derül ki az Arcane Research új jelentéséből.

A blokkláncelemző cég kimutatta, hogy az Ethereum tranzakciós díjak hétnapos átlaga 2021 augusztusa óta most a legalacsonyabb.

A jövő sportfogadóinak és tipstereinek kriptovalutája.

Egy felületesebb pillantás az adatokra megmutatja, hogy január óta csökken.

Az Ethereummal kapcsolatos egyik fő panasz a velejáróan magas díjak, amelyek hajlamosak felbosszantani a felhasználókat.

Ez vezetett számos alternatív blokklánchálózat megjelenéséhez, amelyek ugyanazt a szolgáltatást nyújtják, de alacsonyabb díjért.

Érdekes, hogy a díjak masszív csökkenése ellenére egyes felhasználók még mindig túl drágának találhatják a jelenlegi díjakat.

A tokencsere az Ethereumon körülbelül 15 dollárba kerül, ami nagyon olcsó, tekintve, hogy 2021 szeptembere és novembere között 200 dollár körül volt ez az összeg.

“Ha alacsonyabb díjakra vártál, mielőtt tokeneket cserélnél vagy NFT-ket adnál ki az Ethereumon, akkor talán most van itt az ideje.”

Ráadásul az egyszerűbb tranzakciók, például a pénztárcák között történő átutalások most sokkal olcsóbbak lennének, tekintve, hogy akkoriban 50 dollárba kerültek.

Ugyanakkor a második rétegű megoldásokon, például a ZKSync, az Arbitrum, az Optimism hálózatán történő tranzakciók sokkal olcsóbbak lehetnek, mivel némelyikük lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 0,1 dollárnál kevesebbért tranzakciót hajtsanak végre.

Az Ethereum oldalláncok és a második rétegű megoldások használata az elmúlt hónapokban folyamatos volt, annak ellenére, hogy vannak olyan jelek, hogy az olyan rivális blokkláncok, mint a Solana, a Cardano és a Terra csökkenhetik az ETH blokklánc iránti keresletet.

A legvalószínűbb oka a csökkenő díjaknak azonban az NFT-aktivitás közelmúltbeli csökkenéséhez köthető. A korábbi időkben az Ethereum blokkláncon zajló tranzakciók nagy részét az NFT adásvétel tette ki.

Az érdeklődés hirtelen visszaesése azonban a múlt hónapban az Ethereum használatára irányuló kereslet masszív csökkenéséhez vezetett.

Meg kell jegyezni, hogy mivel a legtöbb népszerű NFT-gyűjtemény erre a blokkláncra épül, a kereslet csökkenése akaratlanul is hatással van a hálózatra.

Ahhoz, hogy megértsük az Ethereum díjcsökkenése és az NFT-k közötti kapcsolatot, elég megnézni, hogy az OpenSea kereskedési volumene február 1. és február 6. között 247 millió dollárról 124 millió dollárra csökkent, ami alatt a medián díj is csökkent 134 gwei-ről 65 gwei-re.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez lényegében azt mutatja, hogy az NFT tranzakciók növekedése az ETH díjak megugrását is eredményezi, míg a tranzakciós volumen csökkenése szintén hatással van rá, olcsóbbá teszi.

Olvastad már? A BetPro és a kriptoökoszisztéma összefonodása

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!