Tiltás helyett szabályozni akarja az IMF a kriptopiacot

-

Az indiai G20 találkozón az IMF igazgatója, Kristalina Georgieva elmondta, ők inkább szabályoznák a kriptopénzeket.

A Nemzetközi Valutaalap nem egy választott törvényhozó szervezet, és szabályozási jogköre sincsen, de nagyon szeretnék megmondani, hogy a kriptoiparnak hogyan kellene működnie, és fenntartják a lehetőségét, hogy teljes tiltást rendeljenek el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ENSZ pénzügyi ágának számító szervezet nemrégiben egy Indiában tartott, a G20 országok pénzügyminisztereinek a részvételével lezajlott találkozón fejezte ki az igényeit, hogy hogyan akarja szabályozni a pénzvilágot.

Georgieva elmondta, hogy szeretnék szabályozni a digitális pénzeket, és ez most fő prioritás náluk.

„Első körben még azt is meg kell oldani, hogy különbséget tegyünk a központi bankok által kibocsátott digitális valuták, és a valódi kriptoeszközök között. A stablecoinok jól működnek a gazdaságban, hiszen követni tudják a fedezetül szolgáló pénz értékét, de a fedezetlen kriptopénzek spekulatívnak számítnak, és nagyon kockázatosak.”

Georgieva egy tanulmányt is idézett, amelyben különböző nemzetközi standardokat vettek alapul, és eszerint a kriptopénzek nem lehetnek hivatalos pénzek, hiszen nincsen fedezetük.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a teljes tiltás kérdése még mindig határozottan benne van a pakliban, ha a kriptopénzek nagyobb kockázatot kezdenek jelenteni a fennálló pénzrendszer stabilitására.

Ettől függetlenül a megfelelő szabályozás, a kiszámíthatóság és a fogyasztóvédelem lenne a kívánatosabb megoldás szerintük, és a tiltást tényleg érdemes lenne elkerülni.

Mikor megkérdezték, hogy mi lenne a tiltás kiváltó oka, akkor Georgieva elmondta, a legfőbb katalizátor az lenne, ha képtelenek lennének megvédeni az embereket a növekvő kriptoipartól.

Az IMF, a Pénzügyi Stabilitási Bizottság, és a Nemzetközi Kifizetések Bankja az idei év második felében kezdenek majd együttműködésbe, hogy szabályozási kereteket állítsanak fel.

Olvastad már? A kriptotőzsdék nem tartatják be a szankciókat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!