Texas követi Salvadort? A felmérés szerint a lakosok 37%-a akar kriptovalutás fizetést

-

Az államban nemrég lépett életbe két, a kriptovalutákkal kapcsolatos jogszabály, és számos vállalkozás már elfogadja a digitális fizetéseket.
A Newsweek új felmérése szerint akár 10,8 millió texasi is támogathatja a kriptopénzeket legalizáló jogszabályokat a következő választásokon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy szeptember 20-i jelentés szerint a Newsweek felmérése, amely több mint 9700 választásra jogosult szavazót kérdezett meg tíz amerikai államban, azt sugallta, hogy a texasi lakosok 37%-a szavazna a kriptovaluták legalizálását célzó intézkedés mellett, míg 42%-uk azt mondta, hogy támogatná a Wyominghoz hasonló kriptobarát törvényt.
A 2021-től nagyjából 29 millió fős lakossággal rendelkező Texasban több mint 10 millió lakos támogatná a kriptovaluták bevezetését.
Az Egyesült Királyságban működő Redfield & Wilton Strategies cég által augusztus 20. és 24. között végzett közvélemény-kutatás eredményei két kriptotörvény hatályba lépése előtt születtek Texasban.
Az állam 1576. és 4474. számú képviselőházi törvényjavaslatai egy blokklánc-munkacsoportot hoznak létre, illetve módosítják az állam egységes kereskedelmi törvénykönyvét, hogy a kriptovalutákat elismerjék a kereskedelmi jogban.
Bár Texas is kezd némileg a kriptobányász cégek fellegvárává válni, tekintettel az állam megújuló energiaforrásaira és lazán szabályozott elektromos hálózatára, nem minden kiskereskedelmi vállalkozás fogadja el a Bitcoint (BTC) fizetőeszközként.

Júniusban a H-E-B szupermarketlánc bejelentette, hogy Coin Cloud kripto-ATM automatákat fog telepíteni, de egyes lakosok látszólag hezitálnak a nagyobb lépésekkel kapcsolatban az elfogadás felé.

„Kényelmetlenül érezném magam, ha bármilyen nem fizikai pénznem lenne az egyetlen fizetőeszköz” mondta a texasi és Redditor LordPimpernel.

„Tisztában vagyok vele, hogy van egy mozgalom a készpénz eltörlésére, főleg a nyomon követés és az adózás miatt. Túlságosan is öreg kalóz vagyok ahhoz, hogy ezt elfogadjam.”
Ahogy arról korábban a Kritpoworldön is beszámoltunk, Kalifornia az egyik „leginkább kripto kész” amerikai állam.
Azonban Texas még mindig a harmadik helyen áll New Jersey mögött a kripto ATM-ek – a Crypto Head szerint nagyjából 2396 van belőlük az államban –, valamint a kriptopárti törvényjavaslatok tekintetében.
Az 1576-os és 4474-es képviselőházi törvényjavaslatok mellett a H.B. 2199 májusban a texasi képviselőházban is átment, mielőtt kivették volna a szenátus naptárából.

A törvényjavaslat egy törvényhozókból és állampolgárokból álló digitális identitással foglalkozó munkacsoport létrehozását vizsgálná.

„Ha egy párt meg akarja fogni [a kriptográfia iránt érdeklődő választókat], akkor gyorsan kell cselekednie – nemcsak azért, hogy megelőzze a másik pártot, hanem azért is, hogy megelőzze az olyan jogszabályokat, amelyeket nehéz lenne visszafordítani, ha hatályba lépnének” – mondta Louisa Idel, a Redfield & Wilton egyik vezetője.

Olvastad már? Henry Ford 100 éve megjósolta, hogy egy energia alapú pénz válthatja le az aranyat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Pump vagy Dump – A következő fázis a Bitcoin feleződése után, a vezető elemzők meglátásai

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése történetileg fordulópontot jelentett az értéke szempontjából, és gyakran jelentős piaci mozgásokat váltott ki. A legutóbbi feleződés lecsengésével a befektetők kíváncsian várják, hogy hullámzás...

Titokzatos 483 millió dollár Bitcoin transzfer

Egy 483 millió dolláros, jelentős Bitcoin-transzfer keltette fel ma a kriptopénz közösség figyelmét, a Whale Alert adataiból származó felfedezések nyomán. A tranzakció során, amelyet egy csak...

A spot Bitcoin ETF-ek forgalma elapad, de a kriptopiaci rutin folytatódik

A spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok a beáramlások csökkenését mutatják, mivel a mögöttes eszköz továbbra is korrigál. A második egymást követő kereskedési napon a tizenegy újonnan...

Amiért a Bitcoin továbbra is legyőzheti a medvéket

Will Woo on-chain elemző kommentálta a Bitcoin (BTC) árfolyamának alakulását, megjegyezve, hogy a medvepiacra való visszatérés lehetséges. Az X-en Woo megállapította, hogy a Bitcoin a Short-Term...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!