Hírek

Texas követi Salvadort? A felmérés szerint a lakosok 37%-a akar kriptovalutás fizetést

Az államban nemrég lépett életbe két, a kriptovalutákkal kapcsolatos jogszabály, és számos vállalkozás már elfogadja a digitális fizetéseket.

A Newsweek új felmérése szerint akár 10,8 millió texasi is támogathatja a kriptopénzeket legalizáló jogszabályokat a következő választásokon.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy szeptember 20-i jelentés szerint a Newsweek felmérése, amely több mint 9700 választásra jogosult szavazót kérdezett meg tíz amerikai államban, azt sugallta, hogy a texasi lakosok 37%-a szavazna a kriptovaluták legalizálását célzó intézkedés mellett, míg 42%-uk azt mondta, hogy támogatná a Wyominghoz hasonló kriptobarát törvényt.

A 2021-től nagyjából 29 millió fős lakossággal rendelkező Texasban több mint 10 millió lakos támogatná a kriptovaluták bevezetését.

Az Egyesült Királyságban működő Redfield & Wilton Strategies cég által augusztus 20. és 24. között végzett közvélemény-kutatás eredményei két kriptotörvény hatályba lépése előtt születtek Texasban.

Az állam 1576. és 4474. számú képviselőházi törvényjavaslatai egy blokklánc-munkacsoportot hoznak létre, illetve módosítják az állam egységes kereskedelmi törvénykönyvét, hogy a kriptovalutákat elismerjék a kereskedelmi jogban.

Bár Texas is kezd némileg a kriptobányász cégek fellegvárává válni, tekintettel az állam megújuló energiaforrásaira és lazán szabályozott elektromos hálózatára, nem minden kiskereskedelmi vállalkozás fogadja el a Bitcoint (BTC) fizetőeszközként.

Júniusban a H-E-B szupermarketlánc bejelentette, hogy Coin Cloud kripto-ATM automatákat fog telepíteni, de egyes lakosok látszólag hezitálnak a nagyobb lépésekkel kapcsolatban az elfogadás felé.

„Kényelmetlenül érezném magam, ha bármilyen nem fizikai pénznem lenne az egyetlen fizetőeszköz” mondta a texasi és Redditor LordPimpernel.

„Tisztában vagyok vele, hogy van egy mozgalom a készpénz eltörlésére, főleg a nyomon követés és az adózás miatt. Túlságosan is öreg kalóz vagyok ahhoz, hogy ezt elfogadjam.”

Ahogy arról korábban a Kritpoworldön is beszámoltunk, Kalifornia az egyik „leginkább kripto kész” amerikai állam.

Azonban Texas még mindig a harmadik helyen áll New Jersey mögött a kripto ATM-ek – a Crypto Head szerint nagyjából 2396 van belőlük az államban –, valamint a kriptopárti törvényjavaslatok tekintetében.

Az 1576-os és 4474-es képviselőházi törvényjavaslatok mellett a H.B. 2199 májusban a texasi képviselőházban is átment, mielőtt kivették volna a szenátus naptárából.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A törvényjavaslat egy törvényhozókból és állampolgárokból álló digitális identitással foglalkozó munkacsoport létrehozását vizsgálná.

„Ha egy párt meg akarja fogni [a kriptográfia iránt érdeklődő választókat], akkor gyorsan kell cselekednie – nemcsak azért, hogy megelőzze a másik pártot, hanem azért is, hogy megelőzze az olyan jogszabályokat, amelyeket nehéz lenne visszafordítani, ha hatályba lépnének” – mondta Louisa Idel, a Redfield & Wilton egyik vezetője.

Olvastad már? Henry Ford 100 éve megjósolta, hogy egy energia alapú pénz válthatja le az aranyat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Friss hírek

Beszállna a Bitcoin-bányászatba a Square

A Square nem elégszik meg a hardveres pénztárca és a decentralizált tőzsde építésével – a Bitcoin bányászatába is beszállhat. (tovább…)

8 óra

61 ezer dollár fölött a bitcoin, de továbbra is aggódunk az ETF-ek miatt

A Bitcoin (BTC) október 16-án ritka nyugalmat tanúsított, mivel a piac továbbra is emésztette az Egyesült Államok első, tőzsdén kereskedett…

9 óra

Cynthia Lummis szenátor szerint a Bitcoin Isten ajándéka

A Bitcoin azért kell, hogy az embereknek legyen megtakarításuk a kormány csődje esetén – mondta Cynthia Lummis szenátor. (tovább…)

12 óra

40 millió dolláros bírság a Tethernek

Az USA egyik tőzsdei hatósága, a CFTC összesen 42,5 millió dolláros bírságot szabott ki a Tetherre és a Bitfinexre az…

19 óra

Szinte nincs kínálat a piacon 59.000 dollár fölött

Az ellenállás vékonyabb, mint valaha, miközben az adatok hagyják a piacot találgatni, hogy mi fog történni, amikor a Bitcoin újra…

1 nap

Milliárdosok támogatják a Bitcoint az arannyal szemben

„Azért van bitcoinom, mert az amerikai kormány és a nyugati félteke minden kormánya most pénzt nyomtat az idők végezetéig” –…

2 nap