Tajvan nem siet a saját digitális valuta bevezetésével

-

Tajvan, vagy a hivatalos nevén Kínai Köztársaság központi bankjának elnöke, Yang Chin-long kijelentette, hogy a központi banki digitális valuta, egy CBDC kifejlesztése nem versenyfutás, és a bank a stabil előrehaladásra összpontosít a gyorsaság helyett.

Az eddigi eredmények nem túl meggyőzőek

Yang szerint egy gyorsan bevezetett CBDC nem garantálja a sikert, mivel azok az országok, amelyek már kibocsátottak vagy teszteltek CBDC-ket, nem érték el a kívánt eredményeket. Ezért nincs ok arra, hogy ők siessenek, kapkodjanak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy június 7-én kiadott jelentésben, amelyet a Pénzügyi Bizottság előtt mutatott be június 10-én, Yang felvázolta a központi bank terveit a digitális tajvani dollárra vonatkozóan.

Yang elmondta, hogy a központi bank három forgatókönyvet állított össze, és ezek alapján végez kísérleteket, teszteket.

Bár nincs ütemterv a CBDC kibocsátására, folyamatosak az erőfeszítések a fizetési rendszer javítására.

Nem csak bolti vásárlásról lenne szó

Egy jelentős fejlemény a kiskereskedelmi fizetésekre tervezett CBDC prototípus platform bemutatása lenne.

Yang szerint ez a platform már képes támogatni a digitális kuponok pénzforgalmi működését, és a tranzakciós feldolgozási sebesség eléri a másodpercenkénti 20 000 tranzakciót.

Emellett egy nagykereskedelmi CBDC is készülőben van, amely főleg a különböző pénzügyi eszközök tokenizációjára szolgálna, és intézményi elszámolásokra.

A központi bank tervezi a tokenizációs technológia alkalmazását a nagykereskedelmi, mind a lakossági CBDC változatok esetében, és ezzel kapcsolatban és teszteket végeznek, technológiai megoldásokat elemeznek.

A hírek alapján a központi bank a különböző kereskedelmi bankokkal együttműködve dolgozik a készülő valután.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

A puding próbája

A három kialakított forgatókönyv, amely mentén a tesztek zajlanak majd, a bankbetéti tokenek közötti átutalás, eszköz-tokenek és speciális célú digitális pénz egyidejű kezelése.

Ezek a típusú tranzakciók fordulhatnak majd elő a legnagyobb mértékben, így ezekkel akarják kezdeni a próbát.

Yang megismételte, hogy Tajvan óvatos megközelítése a CBDC kibocsátása iránt a közösségi digitális fizetési igények kielégítését és a kormányzati digitális politikai célokkal való összhang biztosítását célozza, hogy jelentős előnyöket érjenek el.

Nem akarnak elsietni semmit, mert a lényeg a működőképesség.

Márciusban a Pénzügyi Felügyeleti Bizottság bejelentette, hogy 2024 szeptemberében javaslatot tesz egy új digitális eszközszabályozási tervezetre, hogy ne csak a tényleges CBDC, hanem a bevezetéséhez szükséges törvények is készen álljanak, mikor a technológiát élesben bevezetik.

Olvastad már? A Solana közelgő bikafutamából az új altcoinok is learathatják a babért

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!