Starlink terminálok érkeztek Ukrajnába, Elon Musk beváltotta ígéretét

-

A SpaceX-nek sikerült leszállítania a Starlink berendezéseket Ukrajnába, ahogyan azt az alapító, Elon Musk megígérte.
A hardver nagy sebességű internet-hozzáférést biztosít a felhasználók számára az országban, ahol Oroszország katonai inváziója miatt kommunikációs zavarok vannak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ukránok Starlink internetet kapnak a folyamatban lévő orosz offenzíva közepette

Ukrajna megkapta a Starlink műholdas internetkonstellációhoz való csatlakozáshoz szükséges terminálok egy részét.
A hálózatot az Elon Musk amerikai technológiai vállalkozó által alapított és irányított SpaceX űrkutatási vállalat üzemelteti, és nagy sebességű széles sávú internetet kínál az egész világon.
Az érkezést Mykhailo Fedorov, Ukrajna miniszterelnök-helyettese és digitális átalakulásért felelős miniszter jelentette be.
„Starlink – itt. Köszönöm, @elonmusk” – tweetelte a kijevi tisztviselő hétfőn, és egy fotót tett közzé egy teherautóról, amely tele van antennákkal és routerekkel, amelyeket a műholdakhoz való csatlakozáshoz használnak.

Szombaton Fedorov a Twitteren arra kérte a milliárdost, hogy biztosítson Ukrajnának Starlink-állomásokat.
A felhívás azután hangzott el, hogy médiajelentésekből kiderült, hogy a Netblocks internetfigyelő „jelentős zavarokat regisztrált az internetszolgáltatásban” az országban a háború február 24-i megindulása óta.
„A Starlink szolgáltatás most már aktív Ukrajnában. További terminálok úton vannak” – válaszolt Musk órákon belül.
„Starlink terminálok érkeznek Ukrajnába!” – erősítette meg később az ukrán miniszter, megköszönve Elon Musknak és másoknak, akik támogatják országát.
A közösségi médiában megjelent ukrán beszámolók szerint a Starlink-berendezések már működnek a fővárosban, Kijevben.
Oleg Kutkov szoftver- és kommunikációs mérnök tweetje szerint az internetkapcsolat csúcssebessége egy ponton meghaladta a 200 Mbps-ot.


Az orosz katonai offenzíva kezdete óta ukrán tisztviselők számos felhívást intéztek a nemzetközi közösség részére segítséget kérve.
A védelmi és egyéb erőfeszítései támogatására a kelet-európai ország kormánya elkezdett adományokat fogadni különböző kriptovalutákban.
Az orosz erők több irányból is előrenyomultak, és azzal fenyegetnek, hogy elvágják a nagyobb városi központokat, köztük a fővárost, Kijevet és Ukrajna második legnagyobb városát, Harkivot.
A kommunikációs problémák valószínűleg egyre nagyobbak lesznek, és számos iparágat érintenek, köztük a kriptoszektort is, amelyet Ukrajna megpróbált szabályozni.

A Starlink a honlapján megjegyzi, hogy a szolgáltatás olyan területekre alkalmas, ahol a kapcsolat megbízhatatlan vagy nem elérhető.

Az ukrán családokat, gyerekeket, menekülteket és kitelepítetteket támogathatod, ha BTC-t, ETH-t és BNB-t adományozol a Binance Charity ukrajnai vészhelyzeti segélyalapjának.

Olvastad már? A BetPro és a kriptoökoszisztéma összefonodása

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Victor Gonzalez Couso

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!