Sam Bankman-Fried (SBF) ügyvédei szerint esélytelen a védelem dolga

-

A csődbe ment FTX tőzsde alapítója, Sam Bankman Fried (SBF) tárgyalása októberre van kitűzve, az ügyvédei szerint viszont nem tudnak megfelelően készülni az eljárásra, mivel SBF jelenlegi elhelyezése nem teszi ezt lehetővé.

Az ügyészséghez beadott kérvény alapján a kormányzat nagyjából 4 millió oldalnyi dokumentumot bocsátott a rendelkezésükre, és ezek átnézése a jelenlegi körülmények között lehetetlen, legalábbis az októberi határidő előtt.

„Úgy véljük, kizárólag az ideiglenes szabadlábra helyezés segíthet ebben az ügyben, csak így tudja SBF átnézni az összes anyagot. Az óvadék visszavonása, és az őrizetbe vétel előtt heti 80-100 órát töltött a dokumentumok átvizsgálásával, és az információk megvitatásával, az ügyvédeivel.”

SBF 250 millió dolláros óvadék ellenében lehetett házi őrizetben, nagyjából nyolc hónapig, miután 2022 decemberében letartóztatták a bahamai hatóságok, majd kiadták az Egyesült Államoknak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mivel azonban felmerült a gyanú, hogy a korábbi társát, az Alamede Research vezetőjeként ismert Caroline Ellisont megpróbálhatta befolyásolni, a bíróság visszavonta az óvadékot, és börtönbe küldte SBF-et a tárgyalás kezdetéig.

Miután az óvadékát visszavonták, SBF ügyvédei folyamatosan próbálkoznak, hogy könnyítsenek az ügyfelük helyzetén, és lehetővé tegyék, hogy felkészülhessen a tárgyalására.

Augusztus 21-én az eljáró bíró engedélyezte, hogy SBF napi hét órát a bíróság cellájában tölthessen, és ennek keretein belül egy laptophoz, és internetkapcsolathoz is jogosultságot kapott.

„Az ügyfelünknek internet-hozzáférésre van szüksége, mivel rengeteg dokumentumot kell átnéznie, online utánanézni bizonyos információknak, vázlatokat készítenie, és azokat átnézni, javítani, a megkapott dokumentumok kiértékelése alapján, és mindezek eredményét meg is kell osztania a védelmét ellátó jogi csapattal. A kormány jelenlegi engedélyei ezt nem teszik lehetővé.”

SBF két tárgyalásra vár, az első pedig október 3-án lesz. Ennek során hét pontban kell szembenéznie a vádakkal, amelyek között a leghangsúlyosabbak a csalás és a hűtlen kezelés a felhasználói pénzek esetén az FTX tőzsde és az Alameda Research vállalatokon keresztül.

A második pert 2024 márciusára tűzték ki, ennek során is büntetőjogi vádakkal kell majd szembenéznie.

A bírósági iratok alapján SBF jogi csapata arra építi fel a védelmét, hogy a korábbi ügyvezető jóhiszeműen járt el, a cég által alkalmazott ügyvédi iroda, a Fenwick&West, valamint az FTX saját jogi szakértőinek a tanácsai alapján.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A jóhiszeműség viszont kérdéses lehet, hiszen az egyik vádpont az, hogy az SBF fennhatósága alá tartozó FTX és az Alameda alkalmazottak közötti, bizonyos típusú kommunikáció mindig automatikusan törölve lett.


Olvastad már? A likvid staking és Ethereum növekedése

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!