Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója elmondta, hogy cég több befektetési és felvásárlási lehetőség után is kutat a MoneyGrammel kötött 30 millió dollár értékű társulás után.

A Ripple 10%-os részesedést vásárolt a Moneygramben, a világ második legnagyobb pénzküldő cégében, azzal a lehetőséggel, hogy további 20 millió dollárt fektessen be két éven belül.

A MoneyGram az xRapidot használja

A MoneyGram augusztus 3-án elkezdte használni a Ripple xRapid likviditási termékét, mely központi eleme a 30 millió dolláros megállapodásnak, mondta Alex Holmes, a MoneyGram vezérigazgatója a cég második negyedéves jelentése során.

Az xRapid az XRP tokent alkalmazza azonnali pénzküldésre egyik valutáról a másikra. Ezt a szolgáltatást nem igazán használja a Ripple többi ügyfele (Santander, Standard Cartered, American Express).

Garlinghouse a Yahoo! Finance-nek adott interjúban elutasította, hogy a Ripple hatalmas összeget fizetett volna a MoneyGram-részvényekért, csak azért, hogy a cég a technológiáját alkalmazza.

 „Nem nevezném indítéknak, egyre több ügyfelünk van és látjuk az értékét. Ha ezt be szeretnénk gyorsítani, akkor elképzelhető, hogy egyesek indítéknak neveznék ezt.”

Garlinghouse felfedte, hogy a Ripple magas árat fizetett a megállapodás keretében, a Thomas H. Lee Partners privát befektetési cég tanácsa ellenére: a Moneygram-részvények több mint 80%-ot esetek a megállapodás előtti 12 hónap során, majd 168%-ot emelkedtek utána.

 „Ez nagy dolog”

Garlinghouse szerint a Moneygram-megállapodás az egyik első tömeges felhasználása valamilyen kriptoeszköznek.

 „Ez nagy dolog. Ha fogadnom kéne, akkor azt mondanám, hogy a MoneyGram jelentősebben fog hatni a kriptopiacokra, mint a Libra fehér könyve.”

Az xRaid forgalma 170%-ot emelkedett 2019 első és második negyedéve között, még a MoneyGram-üzlet megkötése előtt. A vezérigazgató szerint az xRapid akár az 1 milliárd dolláros forgalmat is meghaladhatja 2020-ra.

A Ripple-höz jelenleg hetente két új pénzügyi intézmény csatlakozik, így összesen már több mint 200 nemzetközi ügyfelük van. Garlinghouse arra számít, hogy idén 100 új ügyfelet szereznek, akik közül az egyötödeük fogja használja az xRapid és az XRP technológiáját.

Olvastad már?  Egy kis bitcoinhistória: az 1000 bitcoinos pókerjátszma

A Ripple 48%-al emelte meg az XRP negyedéves eladását a második negyedében, összesen 251,51 millió dollárnyi tokennel.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Crypto News Daily


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂