Rengeteget vesztett egy NFT-játék alapítója

Ahogy a CryptoPunkok átlagára felszökik, úgy nő a csalók étvágya is.

Egy NFT videojáték alapítója 16 CryptoPunks NFT-t „és egy csomó ETH-t” veszített, miután egy csaló áldozatává vált.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Tegnap este az ágyban feküdtem, az agyam nagyon ködös volt, lazán böngészgettem”tweetelte tegnap Stazie, a Hedgie nevű NFT-játék fejlesztője. “Az egész úgy történt, mint egy rossz álom, szinte úgy éreztem, mintha hipnotizáltak volna”.

A CryptoPunk Discord szerverén egy „cryptopunksbot” nevű csaló posztolt, aki az NFT-befektetőknek felajánlotta, hogy a projekt négyéves évfordulója alkalmából tíz darab NFT avatárt nyerhetnek.

Stazie elfogadta a hamis ajánlatot, de ezzel a lépéssel végül 16 CryptoPunks tokent veszített el, valószínűleg legalább egymillió dollár értékben.

A link a LarvaLabs.io oldalra irányított, amely a CryptoPunks mögött álló projekt, a LarvaLabs.com meggyőző másolata.

A csaló oldalnak volt egy felugró ablak, „amely úgy nézett ki, mint a Metamask” – mondta Stazie, utalva a széles körben használt böngészőbe épített pénztárcára.

A felugró ablak azt mondta, hogy a Metamask biztonsága sérült, és a hozzáférés visszaállításához Stazie seed-jét kérte. Bárki, aki hozzáfér a tizenkét szavas seed-hez, ki tudja üríteni a MetaMask pénztárcát.

Stazie akaratlanul elküldte a tárcája magkifejezését a csalónak. „Nulla kérdésem volt, és ez több mint idiótaság. A punkok és az ETH gyorsan eltűnt, mielőtt bármit is tehettem volna” – mondta.

A csaló tárcája, amely most 10 CryptoPunks új tárhelye, a Larva Labs oldalán látható.

Egy CryptoPunkot pedig, amelyet Stazie még mindig profilképként használ a Twitteren, tegnap este átküldtek egy másik tárcába.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Stazie 2017 óta foglalkozik kriptóval, és úgy vélte, ismeri a kriptopénzekből kicsalt befektetők módozatait. Az akkori elhibázott ítélőképességét annak tulajdonítja, hogy „kiégett, fáradt és frusztrált volt”.

Olvastad már? 3 ok, amiért az Ethereum ára nem biztos, hogy hamarosan eléri az $5,000 dollárt.

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: CoinColumnist.com CoinCo

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Kapcsolódó hírek