Rengeteget vesztett egy NFT-játék alapítója

-

Ahogy a CryptoPunkok átlagára felszökik, úgy nő a csalók étvágya is.
Egy NFT videojáték alapítója 16 CryptoPunks NFT-t „és egy csomó ETH-t” veszített, miután egy csaló áldozatává vált.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Tegnap este az ágyban feküdtem, az agyam nagyon ködös volt, lazán böngészgettem”tweetelte tegnap Stazie, a Hedgie nevű NFT-játék fejlesztője. „Az egész úgy történt, mint egy rossz álom, szinte úgy éreztem, mintha hipnotizáltak volna”.
A CryptoPunk Discord szerverén egy „cryptopunksbot” nevű csaló posztolt, aki az NFT-befektetőknek felajánlotta, hogy a projekt négyéves évfordulója alkalmából tíz darab NFT avatárt nyerhetnek.
Stazie elfogadta a hamis ajánlatot, de ezzel a lépéssel végül 16 CryptoPunks tokent veszített el, valószínűleg legalább egymillió dollár értékben.


A link a LarvaLabs.io oldalra irányított, amely a CryptoPunks mögött álló projekt, a LarvaLabs.com meggyőző másolata.
A csaló oldalnak volt egy felugró ablak, „amely úgy nézett ki, mint a Metamask” – mondta Stazie, utalva a széles körben használt böngészőbe épített pénztárcára.
A felugró ablak azt mondta, hogy a Metamask biztonsága sérült, és a hozzáférés visszaállításához Stazie seed-jét kérte. Bárki, aki hozzáfér a tizenkét szavas seed-hez, ki tudja üríteni a MetaMask pénztárcát.
Stazie akaratlanul elküldte a tárcája magkifejezését a csalónak. „Nulla kérdésem volt, és ez több mint idiótaság. A punkok és az ETH gyorsan eltűnt, mielőtt bármit is tehettem volna” – mondta.
A csaló tárcája, amely most 10 CryptoPunks új tárhelye, a Larva Labs oldalán látható.
Egy CryptoPunkot pedig, amelyet Stazie még mindig profilképként használ a Twitteren, tegnap este átküldtek egy másik tárcába.

Stazie 2017 óta foglalkozik kriptóval, és úgy vélte, ismeri a kriptopénzekből kicsalt befektetők módozatait. Az akkori elhibázott ítélőképességét annak tulajdonítja, hogy „kiégett, fáradt és frusztrált volt”.

Olvastad már? 3 ok, amiért az Ethereum ára nem biztos, hogy hamarosan eléri az $5,000 dollárt.

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: CoinColumnist.com CoinCo

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Elindult a Mega Dice kripto kaszinó saját tokenjének az előértékesítése

Vendégbejegyzés Az új Solana-alapú GameFi token, a Mega Dice (DICE) már több mint 300.000 dollárt gyűjtött össze a héten megnyílt előértékesítés során. Ezzel máris elkezdte bevonzani...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!