Rekordmagasan az ETH-tárcák száma

-

A napokban új rekordot döntött az ether-tárcák száma, közel 51,5 millió olyan cím van, amelynek nem nullás az egyenlege. Ezt a Glassnode elemzőcsapata mutatta ki, a láncon hozzáférhető adatok alapján.
Az idei év során szinte folyamatos növekedést láthattunk, januárban 34,7 millió aktív cím létezett. A lassú, de biztos hegymenet mostanra 48%-os emelkedést eredményezett ebben a mérőszámban.


A növekedés pedig főleg két dolognak köszönhető. Az egyik az intézményi befektetők megjelenése a piacon, a másik pedig a defi tagadhatatlan megerősödése, népszerűsödése.
A piaci kapitalizáció alapján az ETH a második legnagyobb kriptopénz, szóval érthető, hogy sokan tartják a birtokukban, legalábbis egy kis adagot belőle, a mostani bikás időszakban.
Az ETH ára szépen emelkedik, hasonlóan a bitcoinhoz, amely szintén új rekordot állított be 28500 dollár fölött. Az ETH pedig 730 fölé kúszott, legalábbis a CoinMarketCap számaiból ez derül ki.
A defi protokollok nagy többsége az Ethereum hálózatán működik, és ha használni akarod azokat, etherre van szükséged. Márpedig a defi egyre népszerűbb, így az ETH is az.
A defi lényegében a teljes pénzügyi szektort egy decentralizált, hatékonyabb rendszerre cserélheti, így a hozzáértők nagy jövőt jósolnak neki.

Az Ethereum rendszerén 2017 óta emelkedő trendben van az egyenleget is tartalmazó címek száma.
A BTC esetében 2018-ban volt a csúcs, azóta erős visszaesést tapasztaltunk, csak a közelmúltban indult ismét emelkedésnek.
Jelenleg nagyjából 33 millió olyan bitcoin-cím van, amelyen van is BTC, az év elejeihez képest 4,8 millióval több.

Olvastad már? Megszűnhet-e a Bitcoin? Nem sok esély van a kriptopénz összeomlására

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!