A napokban új rekordot döntött az ether-tárcák száma, közel 51,5 millió olyan cím van, amelynek nem nullás az egyenlege. Ezt a Glassnode elemzőcsapata mutatta ki, a láncon hozzáférhető adatok alapján.

Az idei év során szinte folyamatos növekedést láthattunk, januárban 34,7 millió aktív cím létezett. A lassú, de biztos hegymenet mostanra 48%-os emelkedést eredményezett ebben a mérőszámban.

A növekedés pedig főleg két dolognak köszönhető. Az egyik az intézményi befektetők megjelenése a piacon, a másik pedig a defi tagadhatatlan megerősödése, népszerűsödése.

A piaci kapitalizáció alapján az ETH a második legnagyobb kriptopénz, szóval érthető, hogy sokan tartják a birtokukban, legalábbis egy kis adagot belőle, a mostani bikás időszakban.

Az ETH ára szépen emelkedik, hasonlóan a bitcoinhoz, amely szintén új rekordot állított be 28500 dollár fölött. Az ETH pedig 730 fölé kúszott, legalábbis a CoinMarketCap számaiból ez derül ki.

A defi protokollok nagy többsége az Ethereum hálózatán működik, és ha használni akarod azokat, etherre van szükséged. Márpedig a defi egyre népszerűbb, így az ETH is az.

A defi lényegében a teljes pénzügyi szektort egy decentralizált, hatékonyabb rendszerre cserélheti, így a hozzáértők nagy jövőt jósolnak neki.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Az Ethereum rendszerén 2017 óta emelkedő trendben van az egyenleget is tartalmazó címek száma.

A BTC esetében 2018-ban volt a csúcs, azóta erős visszaesést tapasztaltunk, csak a közelmúltban indult ismét emelkedésnek.

Jelenleg nagyjából 33 millió olyan bitcoin-cím van, amelyen van is BTC, az év elejeihez képest 4,8 millióval több.

Olvastad már? Megszűnhet-e a Bitcoin? Nem sok esély van a kriptopénz összeomlására

Forrás: decrypt.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂