Ray Dalio kilép a Bridgewater csapatából

-

Az ismert kriptobarát nagybefektető, Ray Dalio 47 év után úgy döntött, hogy az általa alapított Bridgewater Associates vezetői posztját átadja valaki másnak.

Ez a folyamat már februárban elkezdődött, mikor nyilvánosságra került, hogy Dalio szívesen nyugdíjazná magát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Így mostanra már nem ő az egyik a cég három befektetési vezetőjéből, viszont az igazgatótanácsban továbbra is bent marad, ráadásul mentorként követi a befektetési részleg munkáját.

A cég pár napja jelentette be, a hivatalos oldalán, hogy Dalio mostanra már megfelel a vezetőségi átadáshoz szükséges jogi, szabályozói, és pénzügyi követelményeknek.

A továbbiakban az alap így Nir Bar Dea és Mark Bertolini kezelésébe kerül, akik társ-ügyvezetőként irányítják tovább a vállalatot, a befektetési vezetőkkel együtt.

Dalio a hagyományos, globális pénzügyi szektor egyik legismertebb résztvevője, és a saját elmondása szerint rengeteget tanult a kriptopénzekről 2017 óta.

Akkor még lufinak tekintette a bitcoint, mivel szerinte túl sok volt a spekuláció, és túl kevés a tranzakció. Pár évvel később még mindig így vélekedett, és 2020-ban is negatívan nyilatkozott a témáról.

„A pénznek jó csereeszköznek, és jó értéktárolónak kell lennie, ez a két célja van. A bitcoin jelenleg egyiket sem tudja hatékonyan ellátni.”

A fordulópontot 2020 novembere jelentette, amikor a közösségi médiában, a Twitteren a nagyfokú volatilitásról beszélt, és megkérdezték, hogy beismerné-e a tévedését, ha kiderülne, hogy rosszul látja a dolgokat.

A beszélgetés végül új irányt vett, és a kriptoipar ismertebb szakértői, Meltem Demirors, Zac Prince és Mati Greenspan is bekapcsolódott.

Egy hónappal később Dalio már úgy nyilatkozott, hogy a bitcoin tényleg képes védelmet nyújtani a pénz értékromlása ellen, 2021 januárjában pedig már lenyűgöző találmánynak nevezte.

Úgy fogalmazott a Bridgewater befektetőinek írt levelében, hogy a bitcoin egy aranyhoz hasonló eszközosztály, amelyre ráadásul egyre nagyobb felhasználói igény mutatkozik.

Azt is elismerte viszont, hogy szerinte az USA kormánya nem fogja tolerálni egy efféle digitális pénz létezését, de ettől függetlenül a bitcoin lényegesen fejlettebb megtakarítási eszköznek tekinthető, mint az államkötvények vagy a céges értékpapírok.

2022 januárjában már az állítólagos hozzáértőkhöz is eljutott az évek óta emlegetett infláció-növekedés híre, és ennek kapcsán Dalio három olyan tényezőt is megosztott, amelyek miatt a bitcoinnal védekezni lehet a pénz leértékelése ellen.

A Bitcoin hálózatot sosem törték fel, a bitcoin versenytársai semmiféle előnnyel nem rendelkeznek, és a bitcoin elfogadottsági aránya folyamatosan növekszik, ahogyan egyre közelebb ér az arany piaci kapitalizációjához.


Olvastad már? Dogecoin ár előrejelzés-itt az ideje vásárolni?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!