A Real Vision társalapítója, Raoul Pal úgy véli, hogy a fejlesztők és alkalmazások aktív ökoszisztémájával rendelkező altcoinok idővel leuralják majd a bitcoint.

Raoul Pal, a Real Vision társalapítója és vezérigazgatója lendületes vitát váltott ki, miután azt jósolta, hogy az ethereum és más „hálózati hatású” valuták idővel túl fogják teljesíteni a bitcoint.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Pal az ether árfolyamának a BTC-hez viszonyított diagramját osztotta meg 2015 augusztusától kezdődően, amely azt mutatja, hogy „az ETH 250%-kal felülmúlta a bitcoint.”

A TradingView grafikonja szerint az ETH nagyjából 0,006 BTC árral kezdte meg a kereskedést 2015. augusztus 10-én, jelenleg pedig 0.0359 BTC körül mozog.

Forrás: Trading View

A bitcoinosok nem fogadták nagy örömmel Pal értelmezését. Craig Wright és Arthur van Pelt szerint az ethereum túl van korai hájpján, és a 2017-es bikafutam óta „77%-kal csökkent, és hosszú távon is visszaesett, amelyek konkrét tények.”

Válaszul Raoul megjegyezte:

„Mióta a jelenlegi felezési ciklus elkezdődött, 100%-ot emelkedett [az ár]. Ezek szintén konkrét tények.”

A kriptoelemző és bitcointámogató Brad Mills vitatta magát az összehasonlítást is, és azt állította, hogy az elemzés alapjául szolgáló logika hibás, mivel nem lehetséges a két valuta összehasonlítása saját indulásuktól kezdve.

Willy Woo kriptoelemző szerint az ethereum áremelkedése egyszerűen a kezdeti hájpnak köszönhető, így annak kevés lehetősége maradt a jövőbeni növekedésre.

Minden coin az első négyéves ciklusa alatt nő a legmeredekebben – magyarázta Woo, hozzátéve, hogy az ETH innentől kezdve valószínűleg csak a bitcoin árfolyama körül fog ingadozni, és itt az ideje továbblépni:

„Nyugodtan fogadhatsz a bitcoinra 2021-ben, ilyen jól fejlett és rendkívül likvid származtatott piacok mellett.”

Sokkal többről van szó, mint puszta büszkeségről az ETH/BTC növekedésével kapcsolatban. Tavaly novemberben a What Bitcoin Did podcast házigazdája, Peter McCormack fogadásra hívta Palt, miszerint a BTC egy év múlva még inkább eltávolodik az ethereumtól.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

Pal pedig akkor nyer, ha az ETH egy év múlva közelebb kerül a bitcoin árához A tét, hogy a vesztes fizeti a nyertes repülőjegyét a közös látogatáshoz, Londonba McCormackhez, vagy a Kajmán-szigetekre Palhoz.

Mivel jelenleg Pal áll nyerésre, nem hagyta ki a lehetőséget, hogy előre igyon a medve bőrére:

Olvastad már? Market pszichológia, vagy market pszichiátria?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!