Oroszország blokklánc alapú fizetési rendszert vezetne be a BRICS országok között

-

Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika, valamint a nemrégiben csatlakozott Egyesült Arab Emírségek, Irán, Egyiptom és Etiópia közös kriptopénzt bocsáthat ki az egymás közötti kereskedelemhez.

Yuri Ushakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója elmondta, a kezdeményezés célja, hogy leegyszerűsítse az országok közötti pénzügyi elszámolást, és ezzel csökkentse a dollártól való függőséget a társulás tagjai körében.

„Egy független, a BRICS számára kidolgozott fizetési rendszer bevezetése fontos cél a jövőt tekintve, és értelemszerűen a legújabb innovációk, a digitális technológiák és a blokklánc segítségével kell, hogy működjön.”

Ushakov elmondta, a tervezett rendszer nem csak a kormányok, hanem a magánszemélyek és a vállalkozások számára is nyitva állna, költséghatékonyan, és ezzel új fejezetet nyithatnának a határokon átívelő ügyletek elszámolásában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BRICS országokban él a világ lakosságának a 45%-a, és ők adják a globális GDP 36%-át.

Mikor használatba veszik, ez a fizetési rendszer a valaha létrehozott legnagyobb blokklánc-hálózattá válhatna, tíz országban emberek százmillióit szolgálva.

Ushakov azt is elmondta, jelenleg is komoly munka folyik, hogy az egymás közötti kereskedelemben az országok hogyan használhatják a saját nemzeti valutáikat a nemzetközi tranzakciókhoz.

Ezt már a tavalyi BRICS-csúcstalálkozón leszögezték a tagállamok, és megkezdték a lehetőségek felmérését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Februárban az orosz pénzügyminiszter, Anton Siluanov úgy nyilatkozott, hogy fejlesztés alatt áll egy fizetési rendszer, amely össze tudná kapcsolni a tagállamok pénzügyi rendszereit.

Siluanov elmondása alapján ehhez egyfajta központi banki digitális valutát, CBDC-t hoznának létre, amelyhez az első lépéseket már megtették, és a technológia rendelkezésre áll, hogy teljes mértékben áttérjenek egy ilyen megoldás használatára.


Olvastad már? Beindultak a Bitcoin bálnák, az árfolyam átlépte a 67 ezer dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!