Német tartományi bank: a bitcoin 90000 dollár lesz 2020-ra

-

A BayernLB németországi bank elemzésben vizsgálta az aranyat és a bitcoint. Ez alapján 90 ezer dolláros árfolyamot jeleznek előre.

A BTC túlragyogja az aranyat?

A müncheni pénzintézet október elsején publikálta tanulmányát, amelyben megállapították, hogy a jelenlegi 8300 USD körüli árfolyammal bizony még nem lett beárazva a közelgő felezés.

Elmagyarázták, az arany az ezredforduló óta a legnagyobb „stock to flow” aránnyal rendelkezik. A bitcoin a következő évek során fog hasonlót tapasztalni az elemzés alapján.
A stock to flow egy technikai mérőszám, amely a befektetőknél már rendelkezésre álló készletet, és az újonnan kibocsátott – az arany esetében kibányászott – készletet hasonlítja össze.
Azt mutatja meg, hogy egy adott vagyoneszköz mennyire bőséges vagy szűkös kínálattal rendelkezik.
A bajor tartományi bank vezető elemzője, és a tanulmányt szerző Manuel Andersch szerint a stock to flow arány mindig az adott céleszköz „keménységét”, azaz számszerűsített értékelését jelenti:

„Historikusan nézve mindig is a legmagasabb stock to flow aránnyal rendelkező árucikk volt pénzként használva. Egyszerűen ez biztosította a leghatékonyabb tőkemozgatást.”

Egy olyan árucikk esetében, mint az arany, ezt az arányt úgy számoljuk, hogy a már meglévő mennyiséget elosztjuk az évente újonnan kibocsátottal. Mivel az új készlet nagyon kicsi része a már kibányászottnak, ezért ez az arány magas.
A jelentésben kitérnek a bitcoin jövőbeli árára is. A 2020-ban esedékes felezés drasztikusan meg fogja emelni a stock to flow arányt:

„Ha a felezés után, 2020 májusában a stock to flow arány követi az előrejelzést, az elképesztő mértékű árfolyam-növekedéshez vezethet, akár 90000 dollárig. Ez viszont valószínűtlenné teszi, hogy a jelenlegi 8000 dollár körüli árfolyamon a piac már beárazta a felezést.”

Az aranyfanatikus is belerúg az eső bitcoinba

Egyértelmű, hogy a BayernLB előrejelzésével nem mindenki ért egyet. Ahogy már írtunk róla, Peter Schiff azonnal kritizálni kezdte a bitcoint, amint 9700-ról 8000 alá esett alig egy óra alatt.
Szerinte ez az esés csak a kezdet volt:

„A bitcoin végre áttörte a támaszt, amelyen az eső háromszög hónapok óta alapult. Ez egy kifejezetten medvés technikai mutató, amely igazolja, hogy a lokális maximumon már túl van az árfolyam. Nagy esély van a 4000 dollárig való zuhanásra, vagy akár még lejjebb!”

 

Olvastad már? Az Ikigai alapítója szerint a BTC 18 hónapon belül rekordárat fog elérni

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!