Nem akarnak visszamenni az irodákba a BitPay alkalmazottai

-

A Bitcoin-fizetésekre specializálódott BitPay dolgozói továbbra is otthonról végzik a munkájukat.

A BitPay csapata „jelenleg teljesen távolról dolgozik a covid miatt, és ez további értesítésig így marad” – mondta el a Cointelegraph-nak Bill Zielke, a vállalat marketingvezetője.

„Az alkalmazottak ezután választhatnak majd, hogy visszatérnek irodáikba, vagy továbbra is távol maradnak” – tette hozzá. „A tervünk az, hogy az irodai tereket meetupokra, képzésekre, ügyfélrendezvényekre, vállalati gyűlésekre és eseményekre használjuk fel.”
A vállalaton belül végzett felmérés kiderítette: „az alkalmazottak 85%-a inkább otthonról dolgozna, így produktívabbnak érzik magukat” – árulták el egy keddi nyilatkozatban.
Világszerte elérhető szolgáltatásaiért, valamint az Atlantában, Buenos Airesben és Amszterdamban lévő irodáik működtetéséért több mint 80 dolgozó felel. A vállalat a georgiai Alpharetta városban rendezi be fizikai telephelyét, ahol a szükséges személyes tevékenységek is zajlanak majd.
Mivel gazdasági értelemben vett nichéje a digitális világban található, a kriptoágazat vállalatai számára nem idegen az, ha alkalmazottaik otthonról dolgoznak. A COVID-19 pandémia megelőzésére hozott intézkedések fényében bevezetett távmunka nem vesz el ingázásra szánt értékes időt, rugalmasságot biztosít, valamint a vállalat irodabérlésre és / vagy -fenntartásra fordított költségeit is jelentősen csökkenti.

Negatívumként említhető persze, hogy a munkatársak kevesebbet találkoznak egymással, valamint hogy a főnököknek még inkább meg kell bízniuk alkalmazottaikban.
Andrew Kelin, a BitPay egy másik marketingese egy nyilatkozatban elmondta:

„Egy kis időbe telt, mire hozzászoktam az otthonról történő munkának, mivel szívesen kijáró, közösségi ember vagyok. […] Örülök az így kapott rugalmasságnak, a csapatomban lévő együttműködés és közös munka pedig úgy zajlik, mintha csak egymás mellett lennénk.”

Zielke szerint a BitPay munkatársai pozitívan viszonyulnak a távmunkához. „Míg az argentin csapat valamennyi tagja azt mondta, inkább otthonról dolgoznának – és így sokkal produktívabbak –, addig az amerikaiak 86%-a és az amszterdamiak 75%-a vélekedik ugyanígy” – jegyezte meg.
Az orosz home office trend szintén feltörekvőben van, amelyet jól jelez a grafikus kártyák iránti megnövekedett kereslet, bár ennek egy része a helyi bányászipartól is érkezhet.

Olvastad már? 5 dolog a héten, melyet érdemes észben tartani a bitcoin kapcsán

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!