A Chainalysis legújabb jelentésében kimutatta, hogy a Kelet-európai régió felel a világ darknetes aktivitásának a nagyobb részéért és a zsarolóvírusok többségéért.

A darknetes piacterek mostanra meghatározó tényezővé váltak a helyi kriptós ökoszisztémákban.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az éves jelentésükben, amelyben földrajzi régiókra lebontva elemzik a kriptoipart, úgy fogalmaztak, hogy Kelet-Európa a világ legaktívabb darknetes régiója, ez pedig leginkébb a Hydra nevű anonim piactérnek köszönhető, amely ezen a területen a hatodik legnagyobb kriptós szolgáltatásnak minősül.

Forrás: Chainalysis

A platform a becslések alapján 2019 júniusa és idén július között több, mint 1,2 milliárd értékben szerzett bevételt kriptopénzekből.

A piac a világ legnagyobbjának számít, annak ellenére, hogy ténylegesen csak Kelet-európai ügyfeleket szolgál ki.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

A Chainalysis becslése alapján az előző 12 hónap alatt elvégzett közel 41 milliárd dollárnyi tranzakció 1,4%-a illegális ügyletekhez köthető.

Ez az érték százalékosan ugyan elmarad a Latinamerikai régiótól, ahol 1,6% az illegális tevékenység aránya, viszont abszolút értékben az ottani forgalom lényegesen kevesebb a Kelet-európainál.

Szintén ezen a környéken üzemel a legtöbb zsarolóvírus, illetve az azokat futtató hálózat, világszerte azonosított címek 23%-a itt található.

Annak ellenére, hogy ez a földrajzi régió adja a legmagasabb kiberbűnözési rátát, a jelentés arra is kitér, hogy a legnagyobb szintű, legális felhasználási célú elterjedés is itt tapasztalható.

Oroszország és Ukrajna a két vezető ország a globális elterjedési index listáján.

A tranzakcióknak pedig nagyjából 85%-a 10 ezer dollárnál nagyobb értékű, így nem kisbefektetői aktivitáshoz köthető, az elemzők szerint a régióban egyre nagyobb számban megjelenő kriptós befektetési alapokhoz kapcsolódnak ezek a pénzmozgások.

Olvastad már? 5 dolog a héten, melyet érdemes észben tartani a bitcoin kapcsán

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂