Kelet-Európa hatodik legnagyobb kriptós szolgáltatása egy darknetes piactér

-

A Chainalysis legújabb jelentésében kimutatta, hogy a Kelet-európai régió felel a világ darknetes aktivitásának a nagyobb részéért és a zsarolóvírusok többségéért.
A darknetes piacterek mostanra meghatározó tényezővé váltak a helyi kriptós ökoszisztémákban.

Az éves jelentésükben, amelyben földrajzi régiókra lebontva elemzik a kriptoipart, úgy fogalmaztak, hogy Kelet-Európa a világ legaktívabb darknetes régiója, ez pedig leginkébb a Hydra nevű anonim piactérnek köszönhető, amely ezen a területen a hatodik legnagyobb kriptós szolgáltatásnak minősül.

Forrás: Chainalysis

A platform a becslések alapján 2019 júniusa és idén július között több, mint 1,2 milliárd értékben szerzett bevételt kriptopénzekből.
A piac a világ legnagyobbjának számít, annak ellenére, hogy ténylegesen csak Kelet-európai ügyfeleket szolgál ki.

A Chainalysis becslése alapján az előző 12 hónap alatt elvégzett közel 41 milliárd dollárnyi tranzakció 1,4%-a illegális ügyletekhez köthető.
Ez az érték százalékosan ugyan elmarad a Latinamerikai régiótól, ahol 1,6% az illegális tevékenység aránya, viszont abszolút értékben az ottani forgalom lényegesen kevesebb a Kelet-európainál.
Szintén ezen a környéken üzemel a legtöbb zsarolóvírus, illetve az azokat futtató hálózat, világszerte azonosított címek 23%-a itt található.
Annak ellenére, hogy ez a földrajzi régió adja a legmagasabb kiberbűnözési rátát, a jelentés arra is kitér, hogy a legnagyobb szintű, legális felhasználási célú elterjedés is itt tapasztalható.
Oroszország és Ukrajna a két vezető ország a globális elterjedési index listáján.
A tranzakcióknak pedig nagyjából 85%-a 10 ezer dollárnál nagyobb értékű, így nem kisbefektetői aktivitáshoz köthető, az elemzők szerint a régióban egyre nagyobb számban megjelenő kriptós befektetési alapokhoz kapcsolódnak ezek a pénzmozgások.

Olvastad már? 5 dolog a héten, melyet érdemes észben tartani a bitcoin kapcsán

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!