Ha öt éven keresztül csak napi egyetlen dollárt fektettél volna bitcoinba, mára már 12-szeres megtérülésed lenne.

James Todaro, a Blocktown Capital vezető partnere szerint egy 1858 dollár értékű bitcoinbefektetés mára már 22 000 dollárt érne, még az erőszakos áringadozások ellenére is.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Napi egy dollárral tisztes távolságban marad a csőd is

A 2017. decemberi látványos összeomlást követően a „hosszú távú” és „stabil” jelzőket igencsak nehéz volt összefüggésbe hozni a bitcoinnal. Miközben a manővert sokak vették bizonyítéknak arra nézve, hogy a bitcoin nem más, mint egy spekulatív eszköz, mégis ez a kriptopénz maradt az ágazat egyik legjobb menedékvalutája.

Todaro szerint még a legkisebb bitcoinba tett befektetés is elképesztő megtérüléseket hozhat. Mindezt azzal szemléltette, hogy ha az elmúlt öt évben napi egyetlen dollárnyi bitcoinbefektetést hajtott volna végre bárki, a megtérülését még a legdrámaibb zuhanások sem veszélyeztették volna.

Az általa bemutatott grafikonon az látszik, hogy 2015 februárjától 2020 februárjáig napi egyetlen dollár 12-szeresen térült volna meg.

A teljes befektetett pénzmennyiség 1858 dollár lett volna, az aktuális vagyon pedig 22 263 dollár.

XRP: jobb befektetés, mint a BTC vagy az ETH?

A második legnagyobb kriptopénz, vagyis az ETH már bebizonyította, hogy sokkal lazábban veszi a dolgokat, mint a nagy testvér.

A Cryptoslate számítása szerint, ha valaki 2016 februárjától 2020 februárjáig napi egyetlen dollárt fektetett volna az ETH piacába, az 1461 dollárt jelentene.

Az ETH jelenlegi árfolyama mellett egy ilyen befektetés mostanra 9021 dollárt érne, amely 6-szoros megtérülés. Ez ugyan szintén jelentős, a bitcoinhoz képest azonban még így is lemaradásban van.

De még mielőtt bárki is a dobogó legfelső fokára küldené a bitcoint, csak úgy kíváncsiságból vizsgáljuk meg előtte az XRP-t.

A Ripple natív kriptopénze nem arról volt híres, hogy hosszú távon képes lett volna tartani az árfolyamát, inkább csak gyorsasága és hatékonysága révén vált sokak kedvencévé.

Nem árt megjegyezni, hogy 2015 februárjától 2020 februárjáig, az XRP-be történő napi egy dolláros befektetés 1823 dollárt jelentene. A felhalmozott 117 640 XRP mára 29 400 dollárt érne, amely érték 16-szor nagyobb, mint az eredeti befektetés.

Míg a bitcoin 12-szeres megtérülése sokak számára egyértelműen következik, az XRP 16-szoros növekedése minden bizonnyal nagy meglepetésre adott okot.

A likviditásra fókuszáló kriptopénz egyébként jelenleg a harmadik helyet foglalja el a coinok összpiaci értékek szerint rangsorolt listáján.

Év eleje óta árfolyama folyamatos növekedésben van, amely tendenciát az előrejelzések szerint a közeljövőben is tartani fogja.

Olvastad már? Dupla költés explained – hogy is van ez az 51 százalékos dolog?

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂