Nagyot esett a bitcoin bányászási nehézsége: 16%-kal lett könnyebb

-

A Bitcoin bányászási nehézsége vasárnap 16%-kal 21 billióra esett, ami az idei év legnagyobb csökkenése. A korrekció arra utal, hogy a kínai bányászok még a kormány további bányászati szigorításai előtt húzzák le a rolót.
A Bitcoin bányászási nehézsége azt méri, hogy mennyi számítógépes teljesítményre van szükség az új bitcoinok előállításához.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hálózat (nagyjából) kéthetente egyszer módosítja a nehézségi szintet, hogy tükrözze a bányászok közötti verseny mértékét. Az alacsonyabb bányászati nehézség kisebb versenyt jelez.
A Bitcoin-tranzakciókat hitelesítő bányászok több mint 75%-a Kínában tevékenykedik. Múlt pénteken a kormány a Bitcoin-bányászatot felvette azon iparágak listájára, amelyeket a gazdaság védelme érdekében ellenőrizni kell.
Nem sokkal később a Huobi és az OKEx korlátozta a kínai ügyfelek hozzáférését bizonyos szolgáltatásokhoz.
A Huobi szóvivője a Decryptnek elmondta, hogy a korlátozások a kormány megjegyzéseire adott válasz voltak. Az OKEx azt nyilatkozta, hogy a korlátozások célja a szabályozókkal való összhang fenntartása volt.
Kormányzati források állítólag azt mondták a Caixin című kínai kiadványnak, hogy a kormány aggódik amiatt, hogy a kripto árt a képzetlen befektetőknek, és inkább máshol használnák az áramot és a számítógépes chipeket.


Belső-Mongólia már megkezdte a szigorítást. A régió autonóm kormánya a jelentések szerint azt fontolgatja, hogy a Bitcoin-bányászokat felveszi a szociális hitelrendszer feketelistájára, és javasolta a bányászok távközlési engedélyeinek visszavonását.

A mai kiigazítással a blokkok előállításához szükséges átlagos idő 11 perc 55 másodpercre nőtt, ami majdnem négy perccel hosszabb, mint május 13-án, amikor a blokkok előállítása átlagosan 8 perc 14 másodpercig tartott.
Az előző, május 13-i kiigazításkor a bányászati nehézség rekordot döntött, amikor 21,53%-kal emelkedett a május 1-jén beállított nehézségi szinthez képest.
A szerencse megfordulása az egész piacon érezhető volt.

Olvastad már? A BTC újabb esése után visszaállt a Grayscale-prémium – mit jelenthet ez?

(Forrás: Decrypt)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!