Nagy növekedésen van túl a Terra TVL-je – már a Binance láncát is lehagyta

-

A Terra az Ethereum után a második legnagyobb defi-lánccá vált a benne zárolt összértéket (TVL) tekintve.
A Terra (LUNA), egy nyílt forráskódú stabilcoinhálózat, az ágazati adatok szerint minden idők legmagasabb, 20,05 milliárd dolláros zárolt összértéket, azaz TVL-t ért el 13 termékkínálatában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


December 1-jén a Terra TVL-értéke 11,9 milliárd dollár volt, ami 68%-os növekedést jelentett a kevesebb mint egy hónappal ezelőtti adatokhoz képest.
Ez azt jelenti, hogy a platform felhasználói nagy mennyiségben fektetnek be a protokollba, hogy  azért cserébe stake-jutalmakat kapjanak.
A Terra natív tokenjének, a LUNA-nak az ára is folyamatosan emelkedik, a Cointelegraph Markets Pro szerint egy hét alatt 31%-os növekedéssel ma már 94 dollár felett kereskednek vele.
A coin teljes piaci kapitalizációja jelenleg 34,8 milliárd dollár, amivel a top 10 kriptoprojekt közé került.
Forrás: Cointelegraph Markets Pro

A TVL tekintetében a Terra most a második legnagyobb defi-hálózat az Ethereum után, megelőzve ezzel a Binance Smart Chaint is. Csak összehasonlításképpen: a BSC 225 termékkel rendelkezik a defi-ökoszisztémában és 16,7 milliárd dolláros TVL-je van, ami a hónap során folyamatosan csökkent, míg az Ethereum 155,7 milliárd dolláros TVL-lel rendelkezik.

A Terra egy alkalmazásspecifikus blokklánc, amely a Cosmos SDK-ra és a Tendermint konszenzusra épül. A felhasználók amerikai dollárhoz kötött stabilcoinokat verhetnek, és ezeket a stabilcoinokat LUNA-ra, a Terra natív stake-elhető és kormányzásra (governance) használható eszközére konvertálhatják.
A Terra ökoszisztémán belül az Anchor (ANC) megtakarítási protokoll vezeti a legmagasabb TVL-lel rendelkező alkalmazások listáját, amely a DeFi Llama szerint a cikk írásakor 8,7 milliárd dollár.


Az ANC-n belüli aktivitás minden bizonnyal a Terra értéknövekedéséhez is hozzájárult.
(Forrás: Cointelegraph)

Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!