A tőzsde a mai naptól kezdve leveszi az ügyfeleket a várólistáról, így akár 6%-os kamatot is elérhetnek.

Két hónappal az Ethereum 2.0 várólista megnyitása után, a Coinbase azt állítja, hogy egyes ügyfelei mostantól kezdve évente akár 6%-os kamatot is kereshetnek az Ethereum-lekötésükből.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Szombati blogbejegyzésében a tőzsde azt mondta, hogy értesíti a felhasználókat, amikor lekerülnek a várólistáról, és közben másokat is a regisztrációra ösztönzött.

Az Ethereum-blokklánc a jelenlegi proof of work hálózatról a proof of stake rendszerre tér majd át.

Ez lényegében azt jelenti, hogy a felhasználóknak hamarosan le kell kötniuk egy kis ethereumot az új blokkok létrehozásához, az összetett matematikai problémák megoldása helyett.

Ennek eredményeként a hálózat kevésbé zsúfolt, és olcsóbb lesz, mivel az egyre népszerűbb decentralizált pénzügyi (defi) alkalmazások és a nem helyettesíthető tokenek (NFT) magasabb követelményeket támasztanak a jelenlegi blokklánccal szemben.

Az Ethereum 2.0 frissítéshez és a rendszer biztonságának megőrzéséhez decemberben még szükség volt „hitelesítőkre” (a bányászok proof of stake megfelelőjére), hogy segítsenek új blokkok létrehozásában; minél több a hitelesítő, annál biztonságosabb a hálózat.

A hitelesítőket ETH-ban kompenzálják, így kapnak pénzt azért cserébe, amiért egy időre önként lemondanak etherjeikről.

Az Ethereum 2.0 blokklánc jelenleg a 0. fázisban van, a fejlesztők pedig azon dolgoznak, hogy a következő évek során használhatóvá tegyék, amíg fő hálózattá nem válik.

A minimum követelmény a hitelesítővé váláshoz és az ETH2 csomópont futtatásához 32 ETH, azonban a Coinbase egyesíti az ügyfelek állományait és csomópontokat futtat a nevükben, így a lekötés mennyiségének náluk nincs alsó határa.

Tehát a Coinbase-en, és számos egyéb tőzsdén keresztül tetszőleges mennyiségű Ethereumot lehet lekötni. Hátránya, hogy a lekötött ethereummal nem lehet kereskedni.

„A Coinbase azonban arra számít, hogy a következő hónapokban lehetőséget kínál az lekötött Ethereum kereskedelmére” – írja a tőzsde.

További hátrány, hogy a 6%-os kamat nem garantált, hanem a kereslet függvénye. Minél több ETH-t kötnek le az emberek, annál alacsonyabb a jutalom.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Februárban a Coinbase még 7,5%-os kamatra számított, amiből jól látszik az TH2 lekötés népszerűsége.

A Coinbase emellett komoly jutalmakat kínál az Algorand, Cosmos, Dai és a Tezos esetében is. Más tőzsdék, köztük a Kraken, szintén biztosítanak Ethereum 2.0 jutalmat lekötés esetén.

Olvastad már? 12 milliárd dolláros Dogecoin utalás

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!