Milyen változásokat hozhat a Munkáspárt győzelme a brit kriptoszabályozásban?

-

A Munkáspárt elsöprő győzelme a brit parlamenti választásokon jelentős politikai változást jelent, véget vetve a Rishi Sunak vezette konzervatívok 14 éves vezetésének.

Miközben Keir Starmer hivatalba lépésére készül, az Egyesült Királyság kriptoközössége a szabályozási politika és a piaci dinamika lehetséges változásairól találgat.

A globális kriptopiaci kapitalizáció ma 4,58%-kal 2,07 billió dollárra esett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azt azonban nem tudni, hogy a Munkáspárt sikere milyen hatással lesz a kriptopiacra, a digitális gazdaságra és a CBDC-kre.

munkáspárt

A kriptopiaci elemzők szerint az új munkáspárti kormány prioritásként kezelheti a központi banki digitális valuták (CBDC-k) elfogadását és az értékpapírok tokenizációjának előmozdítását.

Mit jelent ez a kriptovaluták számára?

A munkáspártiak győzelme egyértelmű felhívás a szigorúbb szabályozási politikák mellett.

Ez magában foglalhatja a kötelező kockázatfeltárást, a kriptotőzsdékre vonatkozó szigorúbb KYC- és AML-követelményeket, valamint a befektetők pénzeszközeinek védelmét szolgáló biztosítási rendszerek bevezetését.

Szigorúbbak lehetnek a kriptotőzsdékkel szemben, beleértve a szigorú engedélyezést, a rendszeres auditokat és a fokozott átláthatóságot.

Emellett a párt dolgozhat a kriptotranzakciókra vonatkozó részletes adópolitikán, biztosítva a méltányos hozzájárulást az államháztartáshoz a tőkenyereségadó-kötelezettségek és a jelentéstételi követelmények révén.

A kriptobarát képviselők távozása

A kriptopárti képviselők, például Lisa Cameron közelmúltbeli távozása azonban ahhoz vezethet, hogy a kriptopártiak jelenléte csökken a kormányon belül.

Ez hatással lehet a kriptobarát politikák támogatásának és előmozdításának szintjére a Parlamentben.

A Munkáspárt kiáltványa gazdaságpárti intézkedéseket tartalmaz, de a kriptopénzekkel kapcsolatban nincs egyértelműség.

A korábbi konzervatív kormány júliusban készült a kriptóra vonatkozó szabályozási lépések végrehajtására, de Starmer kormányának talán több időre lesz szüksége ahhoz, hogy megértse és eligazodjon a kriptotérben, mielőtt jelentős politikai döntéseket hozna.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Piaci reakciók

Bár a Munkáspárt még nem foglalt határozottan állást a kriptóval kapcsolatban, azonban nem nyilatkoztak negatívan, ami reménysugarat ad az ország több millió kriptobefektetőjének.

Eközben a hagyományos pénzügyi szereplők, mint például a WisdomTree, már pozicionálják magukat a kriptotőzsdén kereskedett termékek (ETP-k) bejelentésével, ami a piaci dinamika lehetséges változását jelzi.

Összehasonlító perspektíva az USA-val

Bár a kripto nem állt a brit választások középpontjában, az Egyesült Államokban bekövetkező új szabályozási változások, különösen a a 2024-es elnökválasztás után, befolyásolhatják az Egyesült Királyság megközelítését.

Donald Trump korábbi elnök bitcoin-párti álláspontja hasonló érzelmeket ösztönözhet más nagy gazdaságokban, köztük az Egyesült Királyságban is.

Ahogy a por leülepszik, a kriptoközösség szorosan figyelni fog minden olyan politikai vagy szabályozási változást, amely hatással lehet a piacra.

A várakozás, hogy Starmer kormánya hogyan fogja kezelni a növekvő kriptoszektort, bizonytalanságot és potenciális lehetőséget jelent a befektetők és az érdekeltek számára egyaránt.

Olvastad már? Egy decentralizált hálózathoz csatlakozik a Deutsche Telekom

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SHIB nekiszomorodott a hacker incidens miatt, ám a Shiba Shootout túlélte a szégyent

Míg a Shiba Inu ($SHIB) érmék értéke  az az elmúlt nap során inkább csökkent, a város új sheriffje, a Shiba Shootout ($SHIBASHOOT) már 729 ezer...

Az Ethereum (ETH) bálna ébredezik az ETH ETF indítása előtt

Egy alvó Ethereum-cím aktiválódása mindössze egy nappal a spot Ethereum ETF-ek elindítása előtt felébredt. A Whale Alert szerint kilenc év után először aktiválódott egy 977 ETH...

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!