Miért sújtotta brutális bírsággal a Holland Központi Bank a Coinbase-t?

-

Az amerikai székhelyű Coinbase kriptopénzváltót 3,3 millió euró (3,6 millió dollár) bírsággal sújtotta a holland központi bank (DNB), mivel nem szerezte be a szükséges regisztrációt a joghatósági területen való működés előtt.

A DNB csütörtöki sajtóközleményében részletezte, hogy a Hollandiában működni kívánó digitáliseszköz-szolgáltatóknak a holland pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni törvény (Wwft) értelmében regisztrálniuk kell magukat a központi banknál.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A DNB szerint a Coinbase a 2020. november 15. és legalább 2022. augusztus 24. közötti időszakban nem felelt meg ennek a törvénynek.

Hozzátették, hogy 3.325.000 euró, azaz mintegy 3,6 millió dollár közigazgatási bírságot szabott ki a cégre.

A Coinbase meg nem felelését 3. kategóriájú bírsággal büntetik, amely minimum 0 eurótól maximum 4 millió euróig terjedhet.

A jegybank közölte, hogy a bírság emelésekor olyan tényezőket vett figyelembe, mint például, hogy a Coinbase az egyik legnagyobb kriptopénz-szolgáltató világszerte.

„Ráadásul a Coinbase-nek jelentős számú ügyfele van Hollandiában, akik igénybe veszik kriptoszolgáltatásait” – közölte a DNB, megjegyezve, hogy a tőzsde „versenyelőnyben volt azáltal is, hogy nem fizetett felügyeleti díjat a DNB-nek, és nem merültek fel egyéb költségei a DNB rendszeres felügyeleti tevékenységével kapcsolatban”.

A Coinbase tavaly szeptember végén szerezte meg a Wwft-regisztrációját.

A tőzsde 5%-os kedvezményt is kapott, mert „mindig is szándékában állt megszerezni” a regisztrációt – közölte a jegybank.

A tőzsdének március 2-ig van ideje kifogást emelni a bírság ellen.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A bírságra akkor kerül sor, amikor a Coinbase az Egyesült Államokban is szembesült némi szabályozási vizsgálattal.

A hónap elején a Coinbase beleegyezett, hogy összesen 100 millió dollárt fizessen ki egy panasz rendezésére, amely a szabályozói megfelelési munkájának „bizonyos múltbéli hiányosságaival” kapcsolatos.

„A Coinbase nem tudott olyan működőképes megfelelőségi programot kiépíteni és fenntartani, amely lépést tudott volna tartani a növekedésével. Ez a mulasztás potenciális bűncselekményeknek tette ki a Coinbase platformját” – mondta akkor Adrienne Harris, a New York-i Pénzügyi Felügyelet főfelügyelője.

A folyamatban lévő kriptotél közepette a tőzsde is hozott néhány szélsőséges intézkedést a költségek csökkentése érdekében.

A platform a múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy a piaci körülmények miatt kivonul Japánból.

Továbbá a Coinbase a hónap elején bejelentette a harmadik körös elbocsátását. Összesen 950 alkalmazottjától válik meg, azaz a munkaerő 20%-ával csökkenti a személyzet létszámát.

A Coinbase részvényei, amelyek 2021 áprilisában kerültek tőzsdére, és 370 dollár körüli történelmi csúcsot értek el, azóta zuhanórepülésbe kezdtek.

Értékük közel 90%-át veszítették el az eddigi csúcsokhoz képest.

A vállalat részvényei jelenleg 1,82%-os emelkedéssel 53,72 dolláron állnak a piac előtti kereskedés idején.

Olvastad már? Ezért kell a Tron-t (TRX) felvennni a figyelőlistára

Forrás: cryptonews.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!