Miért sújtotta brutális bírsággal a Holland Központi Bank a Coinbase-t?

-

Az amerikai székhelyű Coinbase kriptopénzváltót 3,3 millió euró (3,6 millió dollár) bírsággal sújtotta a holland központi bank (DNB), mivel nem szerezte be a szükséges regisztrációt a joghatósági területen való működés előtt.

A DNB csütörtöki sajtóközleményében részletezte, hogy a Hollandiában működni kívánó digitáliseszköz-szolgáltatóknak a holland pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni törvény (Wwft) értelmében regisztrálniuk kell magukat a központi banknál.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A DNB szerint a Coinbase a 2020. november 15. és legalább 2022. augusztus 24. közötti időszakban nem felelt meg ennek a törvénynek.

Hozzátették, hogy 3.325.000 euró, azaz mintegy 3,6 millió dollár közigazgatási bírságot szabott ki a cégre.

A Coinbase meg nem felelését 3. kategóriájú bírsággal büntetik, amely minimum 0 eurótól maximum 4 millió euróig terjedhet.

A jegybank közölte, hogy a bírság emelésekor olyan tényezőket vett figyelembe, mint például, hogy a Coinbase az egyik legnagyobb kriptopénz-szolgáltató világszerte.

„Ráadásul a Coinbase-nek jelentős számú ügyfele van Hollandiában, akik igénybe veszik kriptoszolgáltatásait” – közölte a DNB, megjegyezve, hogy a tőzsde „versenyelőnyben volt azáltal is, hogy nem fizetett felügyeleti díjat a DNB-nek, és nem merültek fel egyéb költségei a DNB rendszeres felügyeleti tevékenységével kapcsolatban”.

A Coinbase tavaly szeptember végén szerezte meg a Wwft-regisztrációját.

A tőzsde 5%-os kedvezményt is kapott, mert „mindig is szándékában állt megszerezni” a regisztrációt – közölte a jegybank.

A tőzsdének március 2-ig van ideje kifogást emelni a bírság ellen.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A bírságra akkor kerül sor, amikor a Coinbase az Egyesült Államokban is szembesült némi szabályozási vizsgálattal.

A hónap elején a Coinbase beleegyezett, hogy összesen 100 millió dollárt fizessen ki egy panasz rendezésére, amely a szabályozói megfelelési munkájának „bizonyos múltbéli hiányosságaival” kapcsolatos.

„A Coinbase nem tudott olyan működőképes megfelelőségi programot kiépíteni és fenntartani, amely lépést tudott volna tartani a növekedésével. Ez a mulasztás potenciális bűncselekményeknek tette ki a Coinbase platformját” – mondta akkor Adrienne Harris, a New York-i Pénzügyi Felügyelet főfelügyelője.

A folyamatban lévő kriptotél közepette a tőzsde is hozott néhány szélsőséges intézkedést a költségek csökkentése érdekében.

A platform a múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy a piaci körülmények miatt kivonul Japánból.

Továbbá a Coinbase a hónap elején bejelentette a harmadik körös elbocsátását. Összesen 950 alkalmazottjától válik meg, azaz a munkaerő 20%-ával csökkenti a személyzet létszámát.

A Coinbase részvényei, amelyek 2021 áprilisában kerültek tőzsdére, és 370 dollár körüli történelmi csúcsot értek el, azóta zuhanórepülésbe kezdtek.

Értékük közel 90%-át veszítették el az eddigi csúcsokhoz képest.

A vállalat részvényei jelenleg 1,82%-os emelkedéssel 53,72 dolláron állnak a piac előtti kereskedés idején.

Olvastad már? Ezért kell a Tron-t (TRX) felvennni a figyelőlistára

Forrás: cryptonews.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!