Mi az az OmiseGO?

-

Habár az online pénzügyi szolgáltatások által nyújtott előnyök tagadhatatlanok, az elfogadottság továbbra is gyerekcipőben jár.
A különféle hálózatok egymástól elkülönítetten működnek, ez pedig megnehezíti a kereskedők dolgát, ha valamilyen fizetési szolgáltatást szeretnének implementálni.

Nem a felhasználó javát szolgálja az a tény sem, ha nem tud a kívánt valutában fizetni.
Az OMG Network célja éppen ezért az, hogy a blokklánc felhasználásával hidalja át a szakadékot a fizetési szolgáltatók, valuták és eszközök között.
Kezdjük az elején.

Mi az az OmiseGo?

Az OmiseGO egy decentralizált hálózat, amely rugalmas és hatékony megoldást kínál a fizetésfeldolgozóknak.
Felépítését tekintve egy Ethereumon működő decentralizált alkalmazás.
Az OmiseGO, vagy OMG Coin elsődleges terve, hogy egy hozzáférhető és magasan skálázott fizetési hálózat legyen, amely minimális tranzakciós költségek mellett képes üzemelni.
Az OMG hálózatát akár hagyományos bankok és más pénzügyi szolgáltatások is alkalmazhatják tranzakciók, valamint klíring lebonyolítására.
A legfőbb előnye, hogy decentralizált protokollként nem igényel megbízható harmadik felet.

Ki hozta létre az OmiseGO-t?

Az OmiseGO-t a a thai Omise pénzügyi platform fejlesztette ki még 2017-ben. A vállalat maga a dél-kelet ázsiai régió PayPalja; egy jól felépített fizetési szolgáltató a térségben, amelynek segítségével már több ezer kereskedő – köztük a McDonald’s és az Alipay is elfogad fizetéseket.
Létezik egy Omise nevű bővítményük is, amely a Facebook Messengeren keresztül képes fizetéseket fogadni.
Habár a hálózatot a fent említett vállalat hozta létre, a fejlesztőcsapatot pedig egy leányvállalatuk tömöríti, az Omise állítása szerint a OmiseGO platformot nem ők birtokolják.
Érdekesség az OmiseGO-ról
A thai pénzügyminisztérium egy hónappal a kibocsátását követően hivatalosan is jóváhagyta az OmiseGO-t

Az OmiseGO rövid története
  • 2013. május – Jun Hasegawa és Donnie Horinsut megalapítják az Omise fizetési kaput.
  • 2016. július – megalakul az OmiseGO, az Omise blokkláncalapú leányvállalata.
  • 2017. július – az OmiseGO, ICO-ja során 25 millió dollárt gyűjt össze projektje számára.
Mi olyan különleges az OmiseGO-ban?
  • Rugalmasság – az OmiseGO arra fókuszál, hogy egy olyan hálózattá váljon, amely minden felhasználó számára biztosítja, hogy olyan pénznemben fizessen, amilyenben csak akar.
  • Likviditás – a résztvevő bankok elég nagy poolt biztosítanak ahhoz, hogy kielégítsék az eszközök iránti keresletet.
    Átjárhatóság – a hálózat bármely fiat valutában képes tranzakciót lebonyolítani, akárcsak más blokkláncokon működő kriptovalutákban – ilyen például a bitcoin is.
  • Skálázhatóság – az OmiseGO a plasma protokollt használja, hogy hálózatát még gyorsabbá és hatékonyabbá tegye, potenciálisan akár egymillió tranzakciót is képesek végrehajtani másodpercenként.
  • Biztonság – a decentralizáció azt jelenti, hogy nem egy – a hackerek támadásainak kitett – központi szerveren tárolják az adatokat. A hálózat a hitelesítők csapatára támaszkodik, akiket tevékenységükért cserébe OmiseGO tokenekkel jutalmaznak; ezeket azonban elveszíthetik, ha visszaélnek a pozíciójukkal.
Hogyan jönnek létre az új OmiseGO-k?

Az OMG tokeneket egy privát értékesítés során bányásszák ki előre és bocsátják ki. A résztvevőknek AML/KYC-ellenőrzéseken kell átesniük.
Kisebb mennyiségben 2017 júliusában airdrop során is részesülhettek belőle az ethertulajdonosok. A maximális készlet 140 millió tokenben került meghatározásra.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Érdekesség az OmiseGO-ról

Az OmiseGO tárcaszoftvere lehetővé teszi a bankok és fizetésfeldolgozók számára, hogy személyre szabott funkciókkal bővítsék azt ki, amellyel sokkal inkább a magukénak érezhetik a platformot.

Hogyan működik az OmiseGO?

Klíringház – az OmiseGO két különálló fél közötti gyors és egyszerű eszköztranszferre használható. A bankok és pénzügyi intézmények bizalommentes közvetítőként használhatják fel a hálózatot, amelynek segítségével biztonságosan bonyolíthatnak le tranzakciókat egymás között.
Decentralizált tőzsde – ha egy eszközt át kell váltani, akkor az megbízás formájában jelenik meg a hálózaton, amelyet bármely más résztvevő teljesíthet.

Mit lehet csinálni az OmiseGO-val?

Habár magára a fizetés lebonyolítására is felhasználhatók, az OmiseGO tokeneket alapvetően a folyamat hitelesítésére tervezték.
A hálózati díjak és tranzakciós költségek OmiseGO tokenekben kerülnek meghatározásra, amelyeket aztán a tranzakció megerősítésére használnak fel.
A hitelesítőknek stake-elnikük kell coinjaikat egyfajta biztosítékként arra nézve, hogy pontos feljegyzéseket fognak a blokkláncba helyezni.
Érdekesség az OmiseGO-ról
Az OmiseGO Alapítvány több mint egymillió dollárt adományozott egy menekülteknek szóló jótékonysági gyűjtés során még 2018 márciusában.

Az OmiseGO jövője

Az OmiseGO természetesen nem csak a fizetési szolgáltatók életét szeretné megkönnyíteni. Céljuk között szerepel, hogy a pénzügyi szolgáltatásokhoz hozzá nem férő társadalmi rétegek számára is fizetési kapuként szolgálhasson.
A pénzügyi szolgáltatók dolgainak a megkönnyítésével segíthet abban, hogy az említett, nagyjából 1,7 milliárd ember is ugyanolyan minőségben vásárolhasson és jusson egészségügyi ellátáshoz, mint a maradék.
Az OMG-ben pedig minden potenciál megvan arra nézve, hogy valódi erőt képviseljen a társadalmi jólét elősegítésében.

Olvastad már? Mi az az IOTA? (MIOTA)

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Block Inspect

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!