Már ezen a héten aláírhatja Biden a rég várt kriptoszabályozást

-

Az Egyesült Államok egy jelentés szerint végre készen áll a kriptopénzszabályozás összehangolását célzó végrehajtási rendelet megalkotására.

Joe Biden amerikai elnök készen áll arra, hogy ezen a héten aláírja a kriptopénz-szabályozással kapcsolatos, régóta várt végrehajtási rendeletet – derül ki a Bloomberg névtelen forrásokra hivatkozó mai jelentéséből.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A jelentés szerint „a rendelet arra fogja utasítani a szövetségi ügynökségeket, hogy vizsgálják meg a lehetséges szabályozási változásokat, valamint a digitális eszközök nemzetbiztonsági és gazdasági hatásait.”

A jelentések szerint a végrehajtási rendelet segíteni fogja az olyan ügynökségek, mint az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet és a Commodity Futures Trading Commission szerepének összehangolását a kriptopénzekkel kapcsolatban.

Az iparági szereplők régóta panaszkodnak arra, hogy az SEC és más ügynökségek útmutatásai nem voltak hasznosak, amikor az amerikai törvényeknek való megfelelésre törekedtek.

A rendelet már egy ideje a sarkon volt. A Bloomberg még januárban eredetileg azt vetítette előre, hogy februárban kerülhet aláírásra, míg a Yahoo Finance február közepén arról számolt be, hogy Biden elnök „várhatóan a jövő héten adja ki a rendeletet”. Ez nyilvánvalóan nem történt meg.

Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt a kérdés még sürgetőbbé vált, mivel a szankciók, a központi bankok és a kriptopénzek finanszírozása a köztudatban is megjelent.

Az Egyesült Államok és szövetségesei katonai erő alkalmazása helyett a Financial Times által „pénzügyi hadviselésnek” nevezett eszközökkel harcolnak Oroszország ellen.

A kriptopénztőzsdéket és platformokat a törvényhozók megkérdőjelezték azzal kapcsolatban, hogy hogyan tartják be az Oroszország és az Oroszország által megszállt területek elleni amerikai és nemzetközi szankciókat – és még az egyes felhasználók kitiltására is nyomást gyakorolnak az említett joghatóságokból.

A múlt héten Janet Yellen pénzügyminiszter azt mondta, hogy a minisztérium „továbbra is megvizsgálja, hogyan működnek a szankciók, és értékeli, hogy vannak-e szivárgások”.

Különösen a kriptokiszivárgásokkal kapcsolatban hozzátette:

„Nem egy olyan ágazatról van szó, ahol a dolgokat teljesen ki lehet kerülni”

Olvastad már? Egy hét alatt 50 millió dollárnyi kriptót gyűjtött össze Ukrajna

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!