Lloyd Blankfein ismét megerősítette pozitív álláspontját a cryptopénzekről

-

Goldman Sachs vezérigazgató: „túl gyűlölködő” azt gondolni hogy a crypto nem jön be, csak azért mert nem szimpatikus sokaknak.

Lloyd Blankfein ismét megerősítette pozitív álláspontját a cryptopénzekről a Bloomberg interjújában a New York-i gazdasági klubban, június 19-én.
Amikor megkérdezték a crypto esélyeit, hogy „valódi kérdéssé váljanak”, Blankfein elmondta, hogy a Bitcoinhoz (BTC) hasonló kriptográfiai értékpapírok elfogadása hasonlóan történhet, mint az arany és ezüst érmék helyébe lépő papírpénz elfogadása.

A pénzfejlődés kezelésével Blankfein rámutatott a papírpénz és a crypto közötti közös jellemzőkre, nyilvánvalóan arra utalva, hogy mindkettőnek nincs belső értéke.

Tudomásul véve, hogy a papírpénz a legfontosabb pénzformává vált, függetlenül attól, hogy retorikusan megkérdezte: „Miért nem lehetett konszenzusos pénznem?”

Blankfein szerint „túlságosan arrogáns”, hogy azzal érvelnek, hogy crypto pénznemeket nem lehet nagy léptékben elfogadni csak azért, mert „kényelmetlenek” vagy „ismeretlenek”.
2017-ben a Blankfeinben hasonló nyilatkozatot tett, amelyben azt állította, hogy az emberek először bizalmatlanok voltak a papírpénzzel, és később elfogadták. Ez azt jelentette, hogy a Bitcoint a jövőben értékesítő eszközként lehet elfogadni, még akkor is, ha ma nem széles körben elfogadott.

„De sok olyan dolog van, ami a múltban nem jött be.
Ha 20 év eltelik, és kiderült, meg tudtam mondani, hogy működött a dolog.
De mindent, amit tudok, összevetve nem tippelek”

A Goldman Sachs egésze ismert a crypto pénzek szkeptikus álláspontjáról. 2014-ben a vállalat azzal érvelt, hogy a Bitcoin nem pénznem. 2017-ben elismeri, hogy az intézményi befektetők számára nehezebbé válik a Bitcoin és más kriptopénzek figyelmen kívül hagyása. 2017 végéig a vállalatnak is azt állították, hogy megnyitja saját crypto kereskedési platformját.
Annak ellenére, hogy 2018 elején a jelentéseket megcáfolta, a Goldman Sachs végül a crypto felé fordult, azt állítva, hogy a Bitcoin „nem csalás”, és feltárja a crypto pénzek megvásárlásának és eladásának terveit. Májusban a Goldman Sachs által támogatta a Circle alkalmazást ami új funkciót hozott létre, amely megkönnyíti az újoncok számára a crypto piacra való belépést.

Forrás: Cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!