Lenne, akinek az 1 millió dolláros BTC-árfolyam is rossz lenne

-

„A bitcoinnak (BTC) megvan az a szokása, hogy olyan dolgokat tesz, amilyenekre a legkevésbé számítunk, és akkor, amikor a legkevésbé várjuk. A megszokott helyzet felborulása sokaknak okozhat gondot.”

Samson Mow, az egyik korai bitcoin-támogató, és a JAN3 ügyvezetője nemrégiben osztotta meg a gondolatait a BTC áráról, és arról, hogy ennek az alakulása milyen következményekkel járhat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mow szerint ráadásul hamarabb is bekövetkezhet egy drasztikus emelkedés, mint ahogyan gondoljuk, és az árak rakétaszerű emelkedése komoly gondokat is okozhat.

Vigyázni kell, mit kíván az ember

A JAN3 vállalat a nemzeti kormányokkal működik együtt, hogy terjesszék a blokklánc és a bitcoin elterjedését, és a technológia bevezetését a mindennapi folyamatokba.

Amennyiben az eltúlzott árfolyam-jóslatok tényleg bejönnek, és a BTC árfolyama 1 millió dollárra nő, akkor a cég folyamatai gyakorlatilag megállnának, mert akkorára nőne az államok érdeklődésének a szintje, amely kezelhetetlen lenne.

A Bitcoin főhálózata mellett a Lightning Network is valószínűleg jelentősen lelassulna, és a nem letétkezelő tárcák felhasználói számára használhatatlanná válna, a tranzakciós díjak pedig alaposan megnőnének. Ez pedig elriaszthatná az új felhasználókat.

A vonat nem vár

Egy másik negatív következménye is lehetne a díjak drasztikus megemelkedésének, hiszen rengeteg tranzakció egyszerűen függőben maradna, mivel túl kicsi jutalékkal kerül be a várakozó tranzakciók listájára.

Mow szerint viszont a legnagyobb gond az lenne, hogy rengeteg ember egyszerűen kimaradna a dologból.

„8 milliárd ember él a Földön, és az élet egyik legnagyobb lehetőségét mulasztja el a többség, ha nem tudnak bitcoinhoz jutni még azelőtt, hogy nagy gazdasági jelentőségre tesz szert a kriptopénz, és globálisan elterjed. Nem fognak tudni bitcoint vásárolni maguknak, hanem dolgozniuk kell majd érte, mint most a fizetésért. Ez lenne a legnagyobb hátrány.”

Mow szerint ennél kisebb súlyú következményekkel is számolni kellene, például a híres-hírhedt stock-to-flow modell érvénytelenné válna, az ismert bitcoin-kritikus Peter Schiff nehéz napoknak nézne elébe, a MicroStrategy pedig a világ legértékesebb cégévé válna.

Nem említette viszont meg azt, hogy a legnagyobb tulajdonosok, a bálnák pénzügyileg lényegesen hatalmasabbá válnának, mint a világ legtöbb kormányzata manapság.

bitcoin

De mikor lesz 1 millió a BTC árfolyama?

A legvakmerőbb jóslatok alapján sem lehet biztosan tudni semmit, de a mai napon a BTC jól teljesít a tőzsdéken, és a jelek szerint sikeresen meghódította a 45 ezer dolláros ellenállást, a cikk írásakor 46 ezer dollár fölött cserél gazdát.

A befektetők vélhetően a spot piaci ETF elfogadására számítanak, amely az elemzők szerint nagy áremelkedést hozhat majd.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Sokak szerint az 50 ezres árfolyam is karnyújtásnyira lehet.

A SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet január 10-én kell, hogy döntést hozzon a 21Shares ETF ügyében, amely az ARK Investment bitcoin-terméke lesz.

Megvan természetesen az elutasításnak is az esélye, ebben az esetben pedig szinte biztos, hogy a medvék kapnak majd erőre, és a kriptopiac lejtmenetbe fordul.

Olvastad már? Gyorshírek: Az OKX együttműködik a BENQI-val, a mesterséges intelligenciával működő kereskedési platform, a Option2Trade (O2T) az élen marad?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!