Kockázatkezelés az ATR indikátorral

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

ATR indikátor

A stop elhelyezése nehéz kihívás lehet, különösen az új kereskedők számára.

Ha túl szűkre szabja a stopot, fennáll annak a veszélye, hogy gonoszul kiüt a stop, és kikerülsz a kereskedésből, mielőtt az árfolyam abba az irányba mozdulna el, amerre ténylegesen szerette volna.

Veszteséget okoz, amikor nyereséget kellett volna szereznie.

Ha túl szélesre állítod a stopot, akkor azt kockáztatod, hogy sokkal nagyobb veszteséget szenvedsz el, mint amekkorát szerettél volna.

Ez a zavarodottság sok kereskedőt határozatlansághoz vezet; és bizonyos esetekben közvetlen makacsság, mivel egyes kereskedők teljesen figyelmen kívül hagyják a veszteségstop megbízásokat a kereskedéseikre.

Ez azonban súlyosan károsíthatja a kereskedőt, mivel a veszteségek behajtása nehéz. Ha elveszíti számlája 50%-át, az azt jelenti, hogy 100%-ot kell nyernie, csak hogy visszakerüljön oda, ahol korábban volt.

A 100% elérése minden körülmények között nehéz, de talán még inkább egy olyan veszteség miatt, amely elpárologtatta kereskedési számlájának felét.

Sokkal egyszerűbb, ha megpróbáljuk elkerülni a teljes 50%-os lehívást. Ehhez pedig az elhelyezés leállítására és a kockázatkezelésre van szükség.

Ez az, ahol az ATR vagy az átlagos valódi tartomány segíthet.

Mi az ATR?

Az Average True Range egy technikai mutató , amelyet arra terveztek, hogy segítse a kereskedőket a volatilitás leolvasásában.

A volatilitás növekedésével vagy csökkenésével az ATR értéke is növekedni fog.

ATR

A fenti táblázatban figyelje meg a jelzőn kiemelt piros területet, valamint az azt követő zöld területet.

Míg az árak mindkét dobozban alacsonyabbak voltak, figyelje meg, hogy a lassabb csökkenő tendencia csökkenő ATR-t mutat, egyszerűen kiemelve, hogy az egyes sávok átlagos tartománya hogyan csökkent a visszatekintési időszakban.

És amikor az árak agresszívebben kezdenek csökkenni, a mutató ugrik, ahogy a zöld mezőben látható.

Az ATR irányfüggetlen, és csak az érintett mozgások méretére összpontosít, így a növekvő tartomány vagy a nagyobb mozgások erősebb ATR-értékekben is tükröződnek.

Figyelje meg az ATR értékét is a jelző bal felső sarkában, és ha nem látná a fenti táblázatban, az alábbi kép tovább szemlélteti:

ATR

Miután a kereskedő tudja, hogyan kell olvasni az ATR-t, a mutató használatával kapcsolatos munka nagy része már megtörtént.

A stopokat az ATR értékénél – vagy az indikátor szintjén a kereskedés megkezdésekor – állíthatják be, vagy használhatják az ATR egy tényezőjét, ha szűkebb vagy szélesebb stopokat szeretnének.

Az egyik lehetőség a napi ATR 50%-a vagy a napi 2x, ami teljes mértékben attól függ, hogy a kereskedő mennyire agresszívan akarja kezelni a kockázatot a stratégiával.

Ez lehetővé teheti a kockázatkezelési protokoll további testreszabását a kereskedő számára, de mivel az ATR egy objektív keretrendszer, a kereskedők a közelmúltbeli árviselkedés bizonyos elemeinek beépítésével építhetik fel a megközelítéseiket és stratégiáikat a céljaikhoz.

zeta

Csatlakozzatok!

Örülök, hogy csatlakoztatok a prémium csoportba. Innentől kezdve egy kis pluszt is kaptok az előfizetésetekhez!

Csatlakozzatok a Kriptoword Discord-csatornájához, ahol készítettem egy külön szobát a prémium előfizetők számára.

Ide csatlakozva tudtok velünk beszélgetni, megosztani gondolataitokat, és kérdéseket feltenni nekünk, amelyekre megpróbálunk mihamarabb válaszolni is.

Plusz ráadásként elemzéseket is találtok a szobában!

Remélem ez a kis extra szolgáltatás meghozza a kedveteket 🙂

A meghívó a Discordra alább található:

https://discord.gg/6marCdUsHj

Csatlakozás után írjatok rám, hogy megadhassam a szükséges engedélyeket.

Jelezném vagytok egy páran akik még nem csatlakoztak, viszont jó ha tudjátok a discordon is vannak plusz elemzések és infórmációk, amiről szerintem nem érdemes lemaradni.

Üdv: AndrásFONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!