Kedvez a kereskedőknek, hogy 540 millió dollárnyi ETH-opció jár le

-

Pénteken 540 millió dollárnyi ETH opció jár le, és az adatok azt mutatják, hogy a bikáknak jó esélyük van az 5000 dolláros szint biztosítására.
Az ethereum (ETH) bikák valószínűleg nagyon elégedettek a 2021-ben eddig felhalmozott 368%-os nyereséggel, és úgy tűnik, nem telik el olyan nap, amikor az altcoin ne érne el új történelmi csúcsokat.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Még ha az Ethereum az 5000 dollár felé vezető úton is van, még mindig rengeteg az aggodalom azzal kapcsolatban, hogy a hálózat képes-e felszívni a decentralizált pénzügyi (defi) és a nem helyettesíthető token (NFT) szektorból érkező erős keresletet.
Egy másik potenciális hátráltató tényező, ami előttünk áll, az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának november 1-jén közzétett jelentése a stabilcoinok szabályozásáról.
A jelentés hangsúlyozta, hogy a Kongresszusnak „megfelelő szövetségi prudenciális felügyeletet kell biztosítania következetes és átfogó alapon””
Ezen kívül a nagy defi-projektekkel interoperabilitást kínáló konkurens hálózatok egyre nagyobb teret nyernek mind a teljes zárolt érték (TVL), mind az okosszerződések piaci részesedése tekintetében.

Példaként a héten a Solana 236 dolláros rekordmagasságra emelkedett, megelőzve ezzel a Cardano (ADA) árfolyamát, és a negyedik legnagyobb kriptopénzzé vált.
A CryptoSlam adatai szerint a Solana NFT-piacok másodlagos eladásai az elmúlt három hónapban elérték a 495 millió dollárt, de ennek ellenére az Ethereum blokklánca továbbra is a legnépszerűbb, a másodlagos NFT-eladások októberben meghaladták az 1,76 milliárd dollárt.
Az ether ára a Coinbase-en USD-ben. Forrás: TradingView

Azzal, hogy az Ethereumnak sikerült a versenytársak előtt maradnia, és megteremtette a skálázhatósági probléma megoldásának útját a proof of stake hálózatra való áttéréssel, az Ethereum komoly befektetőket csábított magához.
Ezek közé tartozik a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban, illetve a Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund kezelője és a milliárdos Barry Sternlicht.
A november 5-i, 540 millió dolláros ether opciós lejárat a bikák számára vitathatatlan győzelemnek tűnhet, de pár hete még nem ez volt a helyzet.
Az ether opciók összesített open interestje november 5-re. Forrás: Bybt

Első ránézésre a 300 milliárd dolláros eladási opciók 20%-kal dominálnak a heti lejáraton a 240 millió dolláros vételi eszközökkel szemben.
Mégis, a 0,80-as call-to-put arány megtévesztő, mert a legutóbbi rali valószínűleg eltörli a legtöbb medvés fogadást.
Például, ha az ether ára november 5-én 8:00 órakor 4500 dollár felett marad, akkor a lejáratkor csak 1,5 millió dollár értékű ilyen eladási opció áll majd rendelkezésre.
Nincs értéke annak a jognak, hogy valaki eladhatja az ethert 4500 dolláron, ha a spot árfolyam jóval e fölött jár.

A bikák kényelmesen érzik magukat 4500 dollár fölött

Az alábbiakban az 540 millió dolláros november 5-i lejáratra vonatkozó négy legvalószínűbb forgatókönyvet mutatjuk be. Az egyes oldalaknak kedvező egyensúlyhiány jelenti az elméleti nyereséget. Más szóval, a lejárati árfolyamtól függően változik az aktívvá váló vételi (buy) és eladási (sell) kontraktusok mennyisége:

  • $4300 és $4400 között: 6870 vétel vs. 6000 eladás. A nettó eredmény kiegyensúlyozott a bikák és a medvék között.
  • $4400 és $4600 között: 13.750 vétel vs. 350 eladás. A nettó eredmény 60 millió dollár a vételi (bika) eszközök javára.
  • $4600 és $4700 között: 18.500 vétel vs. 50 eladás. A nettó eredmény 85 millió dollár a vételi (bika) eszközök javára.
  • $4700 felett: 22.800 hívás vs. 0 eladás. A nettó eredmény teljes dominancia, a bikák 107 millió dolláros nyereségével.

Ez a durva becslés a bikás fogadásokban használt vételi opciókat és a semleges-medvés kereskedésekben kizárólag eladási opciókat veszi figyelembe.
Ez a túlzott leegyszerűsítés azonban figyelmen kívül hagyja az összetettebb befektetési stratégiákat.
Egy kereskedő például eladhatott volna egy eladási opciót, és így ténylegesen pozitív kitettséget szerezhetett volna a Bitcoinra egy bizonyos ár felett. De sajnos nincs egyszerű módja annak, hogy ezt a hatást megbecsüljük.

A medvéknek 6%-os árkorrekcióra van szükségük ahhoz, hogy csökkentsék a veszteségüket

A medvék csak úgy kerülhetik el a veszteséget a pénteki lejáraton, ha november 5-én 4.400 dollár alá nyomják az ether árát, ami 6%-os csökkenést jelent a jelenlegi 4.660 dollárhoz képest.
Tehát hacsak a heti opciós határidő lejárta előtt nem érkezik valamilyen aggasztó hír vagy esemény bejelentése, a bikák valószínűleg 85 millió dolláros vagy annál magasabb profitot fognak elérni.
A kereskedőknek azt is figyelembe kell venniük, hogy a bikafutások során az eladónak hatalmas erőfeszítéseket kell tenniük az ár befolyásolásához, ami általában hatástalan.
Jelenleg az opciós piacok adatai a vételi (vételi) opciók jelentős előnyére utalnak, ami tovább táplálja az ether bikás fogadásait, és ez növeli az 5000 dollárig tartó ralira vonatkozó várakozásokat is.

Olvastad már? A JPMorgan szerint a BTC „tisztességes ára” 35 ezer dollár

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

4 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!