Pénteken 540 millió dollárnyi ETH opció jár le, és az adatok azt mutatják, hogy a bikáknak jó esélyük van az 5000 dolláros szint biztosítására.

Az ethereum (ETH) bikák valószínűleg nagyon elégedettek a 2021-ben eddig felhalmozott 368%-os nyereséggel, és úgy tűnik, nem telik el olyan nap, amikor az altcoin ne érne el új történelmi csúcsokat.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Még ha az Ethereum az 5000 dollár felé vezető úton is van, még mindig rengeteg az aggodalom azzal kapcsolatban, hogy a hálózat képes-e felszívni a decentralizált pénzügyi (defi) és a nem helyettesíthető token (NFT) szektorból érkező erős keresletet.

Egy másik potenciális hátráltató tényező, ami előttünk áll, az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának november 1-jén közzétett jelentése a stabilcoinok szabályozásáról.

A jelentés hangsúlyozta, hogy a Kongresszusnak „megfelelő szövetségi prudenciális felügyeletet kell biztosítania következetes és átfogó alapon””

Ezen kívül a nagy defi-projektekkel interoperabilitást kínáló konkurens hálózatok egyre nagyobb teret nyernek mind a teljes zárolt érték (TVL), mind az okosszerződések piaci részesedése tekintetében.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Példaként a héten a Solana 236 dolláros rekordmagasságra emelkedett, megelőzve ezzel a Cardano (ADA) árfolyamát, és a negyedik legnagyobb kriptopénzzé vált.

A CryptoSlam adatai szerint a Solana NFT-piacok másodlagos eladásai az elmúlt három hónapban elérték a 495 millió dollárt, de ennek ellenére az Ethereum blokklánca továbbra is a legnépszerűbb, a másodlagos NFT-eladások októberben meghaladták az 1,76 milliárd dollárt.

Az ether ára a Coinbase-en USD-ben. Forrás: TradingView

Azzal, hogy az Ethereumnak sikerült a versenytársak előtt maradnia, és megteremtette a skálázhatósági probléma megoldásának útját a proof of stake hálózatra való áttéréssel, az Ethereum komoly befektetőket csábított magához.

Ezek közé tartozik a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban, illetve a Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund kezelője és a milliárdos Barry Sternlicht.

A november 5-i, 540 millió dolláros ether opciós lejárat a bikák számára vitathatatlan győzelemnek tűnhet, de pár hete még nem ez volt a helyzet.

Az ether opciók összesített open interestje november 5-re. Forrás: Bybt

Első ránézésre a 300 milliárd dolláros eladási opciók 20%-kal dominálnak a heti lejáraton a 240 millió dolláros vételi eszközökkel szemben.

Mégis, a 0,80-as call-to-put arány megtévesztő, mert a legutóbbi rali valószínűleg eltörli a legtöbb medvés fogadást.

Például, ha az ether ára november 5-én 8:00 órakor 4500 dollár felett marad, akkor a lejáratkor csak 1,5 millió dollár értékű ilyen eladási opció áll majd rendelkezésre.

Nincs értéke annak a jognak, hogy valaki eladhatja az ethert 4500 dolláron, ha a spot árfolyam jóval e fölött jár.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A bikák kényelmesen érzik magukat 4500 dollár fölött

Az alábbiakban az 540 millió dolláros november 5-i lejáratra vonatkozó négy legvalószínűbb forgatókönyvet mutatjuk be. Az egyes oldalaknak kedvező egyensúlyhiány jelenti az elméleti nyereséget. Más szóval, a lejárati árfolyamtól függően változik az aktívvá váló vételi (buy) és eladási (sell) kontraktusok mennyisége:

  • $4300 és $4400 között: 6870 vétel vs. 6000 eladás. A nettó eredmény kiegyensúlyozott a bikák és a medvék között.
  • $4400 és $4600 között: 13.750 vétel vs. 350 eladás. A nettó eredmény 60 millió dollár a vételi (bika) eszközök javára.
  • $4600 és $4700 között: 18.500 vétel vs. 50 eladás. A nettó eredmény 85 millió dollár a vételi (bika) eszközök javára.
  • $4700 felett: 22.800 hívás vs. 0 eladás. A nettó eredmény teljes dominancia, a bikák 107 millió dolláros nyereségével.

Ez a durva becslés a bikás fogadásokban használt vételi opciókat és a semleges-medvés kereskedésekben kizárólag eladási opciókat veszi figyelembe.

Ez a túlzott leegyszerűsítés azonban figyelmen kívül hagyja az összetettebb befektetési stratégiákat.

Egy kereskedő például eladhatott volna egy eladási opciót, és így ténylegesen pozitív kitettséget szerezhetett volna a Bitcoinra egy bizonyos ár felett. De sajnos nincs egyszerű módja annak, hogy ezt a hatást megbecsüljük.

A medvéknek 6%-os árkorrekcióra van szükségük ahhoz, hogy csökkentsék a veszteségüket

A medvék csak úgy kerülhetik el a veszteséget a pénteki lejáraton, ha november 5-én 4.400 dollár alá nyomják az ether árát, ami 6%-os csökkenést jelent a jelenlegi 4.660 dollárhoz képest.

Tehát hacsak a heti opciós határidő lejárta előtt nem érkezik valamilyen aggasztó hír vagy esemény bejelentése, a bikák valószínűleg 85 millió dolláros vagy annál magasabb profitot fognak elérni.

A kereskedőknek azt is figyelembe kell venniük, hogy a bikafutások során az eladónak hatalmas erőfeszítéseket kell tenniük az ár befolyásolásához, ami általában hatástalan.

Jelenleg az opciós piacok adatai a vételi (vételi) opciók jelentős előnyére utalnak, ami tovább táplálja az ether bikás fogadásait, és ez növeli az 5000 dollárig tartó ralira vonatkozó várakozásokat is.

Olvastad már? A JPMorgan szerint a BTC „tisztességes ára” 35 ezer dollár

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.