A szenátusi tárgyalások az amerikai infrastrukturális törvényjavaslat vitatott kripto rendelkezéseivel kapcsolatban módosítás nélkül értek véget, ami azt jelenti, hogy az eredeti törvényjavaslatról kedden szavaznak majd.

A rendelkezések célja, hogy 28 milliárd dollárt gyűjtsenek az infrastruktúra finanszírozására a digitális eszközök kiterjesztett megadóztatása révén, és széles körű, harmadik félre vonatkozó jelentéstételi kötelezettséget írnak elő minden olyan kriptocégre, amely „bróker”-nek minősül.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Augusztus 9-én a Compound Finance főtanácsadója, Jake Chervinsky azt tweetelte, hogy a szenátus 68 igen szavazattal 29 nem ellenében megszavazta a rendelkezések körüli vita lezárását, így a törvény a keddi végszavazásig már nem kerülhet módosításra.

Chervinsky azonban hangsúlyozta, hogy a szenátus a zárószavazás előtt még egyhangúlag elfogadhat egy módosítást a törvényjavaslathoz.

A szenátusi tárgyalások az amerikai infrastrukturális törvényjavaslat vitatott kriptovalutaadó-rendelkezéseiről megrekedtek, a törvényjavaslat módosítás nélküli változatát kedden bocsátják szavazásra.

A kripto „bróker” meghatározására használt tág megfogalmazás a rendelkezésben sokkolta a kriptoipart, az elemzők arra következtettek, hogy a bányászok, a stakerek és más hálózati validátorok, valamint a szoftverfejlesztők harmadik fél adójelentési kötelezettségének hatálya alá kerülhetnek annak ellenére, hogy nem rendelkeznek személyes adatokkal az ügyfeleikről.

A kriptoszektor támogatását fejezte ki a Pat Toomey, Rob Wyden és Cynthia Lummis szenátorok által javasolt módosítását illetően, amely korlátozná a kripto „brókerek” definíciós körét, hogy a bányászok, validátorok és szoftverfejlesztők mentesüljenek a rendelkezés alól.

A törvényhozók többsége azonban Rob Portman, Mark Warner és Kyrsten Sinema konkurens módosító indítványát támogatja, amely csak a bányászokat, a stake-validátorokat és a pénztárcaszolgáltatókat mentesítené a törvénytervezet alól.

Lummis augusztus 8-i Twitter-bejegyzése szerint mindkét oldal patthelyzetben van a 30 órás szabály miatt – amely lehetővé teszi a szenátorok számára, hogy egy törvényjavaslatot legfeljebb 30 órán keresztül vizsgáljanak meg, mielőtt szavaznának róla.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Lummis azt állította, hogy míg „egyes szenátorok 30 órán keresztül akarnak továbbra is az infrastrukturális törvényjavaslatra összpontosítani, hogy felhívják a figyelmet annak árcédulájára”, addig Chuck Schumer, a szenátus többségi vezetője „gyorsan akar szavazni, hogy más jogszabályokra összpontosíthasson, és nem engedi a módosítószavazásokat akar, amíg ez nem történik meg”.

Lummis azonban hozzátette:

„Ha szavazhatnánk a módosításokról, úgy gondolom, hogy a digitális eszközök közössége elégedett lenne az eredménnyel”.

Ha a szenátus kedden elfogadja a jogszabályt, a törvénynek még át kell mennie a házon, mielőtt törvényként kötelezővé válna, ami további lehetőséget ad a kriptopénzekre vonatkozó rendelkezések felülvizsgálatára.

Olvastad már? Kriptobarát ország lesz a magyar szomszédságban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!