JPMorgan: „2024-ben az Ethereum felülmúlja a Bitcoin-t”

-

A bitcoin ETF-ek és a feleződés túlértékelt, de a protodankshardingra érdemes várni – állítják a bank elemzői.

A világ legnagyobb bankjának elemzői arra számítanak, hogy az Ethereum (ETH) jövőre felülmúlja a Bitcoint (BTC), miközben előbbi esetében egy kritikus hálózati frissítés, utóbbi esetében pedig egy nagy csalódást okozó ETF-indítás közepette.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A JPMorgan szerdán közzétett jelentésében azzal érvelt, hogy az Ethereum közelgő „Protodanksharding” (EIP-4844) frissítése segíteni fog a hálózati aktivitás megerősítésében egy olyan szunyókáló időszak után, amely során az Ethereum (ETH) alulteljesített más kriptókhoz képest.

Az Ethereum közelgő visszatértése

A várhatóan áprilisra tervezett Protodanksharding egy előzetes lépés a „danksharding” teljes bevezetése előtt, egy olyan skálázási technika, amely nagyobb tranzakciós átviteli sebességgel és alacsonyabb díjakkal fogja erősíteni az Ethereum 2. layer hálózatát.

„Azt várjuk, hogy az Ethereum jövőre felülmúlja a Bitcoin és más kriptovaluták teljesítményét, amit a közelgő EIP-4844 frissítés vagy a Protodanksharding segít” – írták a Nikolaos Panigirtzoglou által vezetett elemzők egy jelentésben, amelyet megosztottak.

Az előrejelzés egybecseng a Standard Chartered brit bankóriás októberi előrejelzésével, amely 2026-ra 8000 dolláros ETH árfolyamot jósolt, részben a dankshardinghoz hasonló technikai frissítéseknek köszönhetően.

A JPMorgan eddig kiábrándítónak minősítette az Ethereum hálózati aktivitását.

Az áprilisi sanghaji frissítés óta az aktivitás nem tapasztalt érdemi fellendülést a stakingen túl, annak ellenére, hogy a DeFi és az NFT-k más hálózatokban újraéledtek.

Az egyik ilyen alternatív hálózat a Bitcoin, amely az újonnan népszerűsített Ordinals protokollnak köszönhetően egyre nagyobb teret nyer az NFT-k és a tokenizáció új platformjaként.

A csúcsaktivitás idején a Bitcoin által beszedett tranzakciós díjak kezdtek jellegtelenül az Ethereum díjával vetekedni.

Bitcoin vs Ethereum

Az árfolyamokat tekintve a BTC 158%-kal emelkedett az év eddigi részében, míg az ETH 90%-kal.

bitcoin
Forrás: coinmarketcap.com

A JPMorgan szerint azonban az előbbi árfolyam-előnye várhatóan nem lesz tartós – annak ellenére, hogy a közelgő jelentős események várhatóan további emelkedést katalizálnak majd.

„A kripto befektetők túlzott optimizmusa, amely a spot bitcoin ETF-ek SEC általi közelgő jóváhagyásából ered, a bitcoint a 2021-es év során látott túlvett szintekre tolta” – érveltek az elemzők.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Bár sokan azt állítják, hogy a Bitcoin ETF-ek sorozatos jóváhagyása több intézményi tőkét hívhat be a BTC-be, a bank úgy véli, hogy a tőke egyszerűen a meglévő Bitcoin befektetési eszközökből fog átcsoportosulni: Grayscale, határidős ETF-ek, bányászati vállalatok és mások.

Ami az áprilisi Bitcoin-feleződést illeti, a JPMorgan szerint az eseményt már beárazták a bányászok jelenlegi BTC-előállítási költségei alapján.

„Tekintettel arra, hogy a bitcoin ár és a termelési költség jelenlegi aránya pillanatnyilag x2,0 körül van, ez azt jelenti, hogy a 2024-es bitcoin feleződési esemény nagyrészt be van árazva” – írták az elemzők.


Olvastad már? A ChatGPT fényes jövőt jósol ezeknek az altcoinoknak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!