A Ripple és az USA tőzsdefelügyelete között már régóta húzódik a jogi csatározás, de az ügyvezetőjük, Brad Garlinghouse szerint hamarosan pont kerülhet az ügy végére.

„A bíróság végre felismerte, hogy ez az ügy túlmutat a Ripple-n, sokkal szélesebb körű hatásokkal kell számolni. Elkezdték feltenni a megfelelő kérdéseket.”

Garlinghouse szerint bár a bíróság nagyon lassan dolgozik, végre van haladás. A CNBC műsorában adott interjújában elmondta, jövőre végre lezáródhat ez az ügy.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A SEC tavaly indított eljárást a Ripple ellen, mivel szerintük regisztrálatlan értékpapírokként értékesítik az XRP tokeneket már 2013 óta.

A cég visszautasítja a vádakat, és nem tekintik értékpapírnak a tokeneket. A bíróság szerint viszont a vállalatnak tudnia kellett róla, hogy a token jogilag milyen kategóriába eshet, és ezt mérlegelni kellett volna az eladás előtt.

Megpróbálták megszerezni a Ripple számára készített jogi tanácsadási dokumentumot is, de ezt végül nem kapták meg, mivel üzleti titkokat sérthetne egy ilyen lépés.

Az elmúlt év során a cég vezetői többször is nyilatkoztak az ügyről, és, hogy milyen hatásai vannak az üzletmenetre.

Az ázsiai piacok irányába történő nyitás például semmiféle hátrányt nem szenvedett, és a cég az ügy lezárulta után nyilvános részvénytársasággá kíván válni.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az XRP tokenek tulajdonosai többnyire szintén támogatják a céget, és a tárgyalásokban való részvételi szándékukat is jelezték.

A bíróság mindenesetre októberben kijelentette, a tulajdonosi közösség nem foglalhat állást önállóan, ebben a folyó ügyben nincs illetékessége az egyéni tokentulajdonosoknak.

Olvastad már? Glassnode: többéves csúcson vannak a hosszú távú tulajdonosok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!