Jönnek az Asic alapú Ethereum bányagépek

-

A kínai bányászgép gyártó Bitmain, az ASIC alapú Ethereum bányászgépet fejlesztett ki.

Az Antminer E3-ta javasolt tápegységgel több mint 800 dollárért vagy ennek megfelelő Bitcoin készpénzt vásárolhat egy bányászoktól, az első darabok pedig július 16-a után kezdik kiküldeni.

Az ASIC hardverek speciális feladatok elvégzésére, ebben az esetben Ethereum bányászatra tervezik, melynek hatásfokát sokszorosa a video-kártyával működő bányagépekének.

A Bitmain által forgalmazott Antminer sorozat ezek közül a legismertebb típus.

Egy E3 bejelentése felháborodás fogadta. A twitteren és a redditen többször jelezték a fejlesztők felé, hogy ilyen nagy hatásfokkal működő bányászgép elterjedése szerint ez negatív hatással lesz Ethereum jövőjére ezért szeretnék, ha egy kemény villát ASIC ellenállna.

Ez történt például a Monero ügyben, aminek egy Bitmain kifejlesztett egy ASIC alapú eszközt, de Monero részéről szinte azonnal reagáltak arra, hogy ennek megjelenése esetén az algoritmus megváltozott.

Az Ethereum bányászatának napjaiban van számlálva, mert a közelgő Casper forkok POS konszenzusra vált a hálózat. Ez azonban nem történik meg olyan gyorsan, de akár 1 év is lehet, így egy Bitmain gépével az utolsó hónapokra gyorsíthatnak egy bányászok.

Forrás: coindesk.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

😲 Érezd az izgalmat: Ezeket a kriptókat robbanás előtt állnak, és Te is beszállhatsz!

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik a lehetőségekben, ahogy a 2024-es bikafutás megindul. Egyes kriptovaluták kiemelkednek a tömegből, jelentős növekedést ígérve. A befektetők, akik a következő nagy lehetőséget keresik,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!