Jól teljesítenek az AI-hoz köthető kriptoeszközök

-

Február közepén egy kisebb megtorpanást láthattunk a mesterséges intelligenciához (AI) köthető kriptók emelkedésében, de az elmúlt 30 napban összességében nagy erősödést láthattunk.

Jelenleg 74 különböző tokent tartanak számon, amely a területhez kapcsolódik, és ezek összesített értéke eléri a 4 milliárd dollárt, azaz a teljes kriptopiac nagyjából 0,37%-át adják.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az első negyedév végéhez közeledve viszont már egyértelműen látható, hogy az idei évben komoly szerepet kapnak majd az AI-tokenek.

A Cryptoslate számaiból az is kiderül, hogy az említett 74 token nagyobb része komoly emelkedést tudott elérni az előző hónapban.

Forrás: cryptoslate.com

A februári megtorpanás szemmel láthatóan nem érintette a szektort, az egész hónapot fokozatos erősödéssel töltötték.

A legnagyobbnak a Graph (GRT) számít, 1,42 milliárd dollár körüli kapitalizációval. Az elmúlt 30 nap során a GRT árfolyama több, mint 70%-ot növekedett.

A dobogó második helyén a Singularitynet (AGIX) található. Ennek az árfolyama is jelentős mértékben emelkedett, 133%-kal kerül többe, mint egy hónappal ezelőtt.

A Fetch.ai 53%-ot tudott erősödni, az Ocean Protocol pedig egy szerény 7%-os emelkedést tudhat a magáénak.

Az ötödik legnagyobb a szektorban az RLC token, ennnek az árfolyama 6%-ot emelkedett.

Ez az öt legnagyobb AI-hoz köthető kriptopénz összesen 2,69 milliárd dollárnyi kapitalizációt gyűjtött, és a teljes AI-szektor 67%-át tömörítik.

Nem ezek viszont az egyedüli tokenek, amelyek említésre méltó mértékben tudtak erőt gyűjteni.

Az ALI token 30%-kal növekedett, a PHB 23%, az XMON pedig 30%-os erősödésnek örülhet.

Még jobban jártak azok a kereskedők, akik az MDT és az SDAO tokenekre szavaztak, hiszen ezek 125% illetve 121% erősödést tanúsítottak az előző harminc napos periódusban.

A teljes AI-szektor a maga 74 jelenlegi résztvevőjével átlagosan 3,07%-ot erősödött a dollárral szemben az elmúlt 24 órában.

Az előző hét napot figyelembe véve viszont már nem ennyire rózsás a kép, 4,14%-os visszahúzódást láthatunk.

Nem lehet panasz viszont a kereskedési volumenre, az elmúlt napon összesen 444 millió dollárnyi token cserélt gazdát.

Ez 0,8%-át adja a globális kriptopiac előző napi, 55 milliárd dolláros forgalmának.

Csatlakoztunk a CoinMarketCap közösségéhez! Mostantól a CoinMarketCap Community feedjében is találkozhattok a Kriptoworlddel! Segítsétek munkánkat és kövessetek minket, hogy magyarország kriptoközösségét erősítsük ezen a platformon is! 😉

Ezen a linken tudtok bekövetni!

Olvastad már? 400 ezer dolláros bitcoinfogadást vesztett el a rapper Drake

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!