Japánban mostantól korlátok nélkül adakozhatunk kriptopénzt politikusoknak

-

Takaicsi Szanae, Japán belügy- és kommunikációs minisztere kijelentette, hogy legális és korlátozások nélkül adakozhatunk politikusoknak.
A lépés meglepő volt, hiszen pozitív hatással lehet a kriptopénzek ázsiai és globális elterjedésére. A japán lakosok mostantól felső korlátozás nélkül adakozhatnak kriptopénzt politikusoknak, erről pedig nem kell beszámolniuk a hatóságoknak.

Ezt Takaicsi Szanae tudatta két napja egy sajtókonferencián. Egyes források szerint azt mondta, hogy a kriptoadományok nem esnek a Politikusok Pénzügyi Szabályozása alá, így azokról nem kell beszámolniuk, valamint korlátok nélkül lehet velük adakozni.
Azt is hozzátette, hogy a törvény szerint a kriptoadományokat nem kell feltüntetnie a politikusnak a befolyó adományok között. Mindez talán aggodalomra adhat okot, mégsem különös a kriptotámogató Japánban.
Elmondta:

„A kriptográfiai eszközök nem esnek a fenti szabályozások jogköre alá, így korlátlanul adományozhatók.”

A japánok a többi országhoz képest gyorsabban tartanak a kriptopénzek elfogadása felé, amely tényt a politikai adományok is jól tükrözik.

Sok kritikus felhozhatná, hogy ez milyen problémákat okozhat (pénzmosás, egyes politikai csoportok végtelem befolyása, stb..), de elfelejtik, hogy a japán kriptoipar szigorúan szabályozott, nemcsak a Financial Services Authority (Pénzügyi Szolgáltatási Hatóság) által, hanem számos állami szervezet részéről is.
A japánok ezen felül ismertek nyílt társadalmi törekvéseikről, melynek fontos eleme a zéró bűnözés, így a kriptopénzek szinte végtelen felhasználása politikai adományokra nem jelent veszélye a japán politikai rendszer vagy társadalom számára.
A kriptoadományokat sok japán használhatja majd, érdekes lesz megfigyelni, hogy milyen hatással lesz a következő választásokra a szigetországban. A japánok mindig próbálják zökkenőmentesen megoldani a dolgokat.
A fenti helyzet kicsit erőltetett lehet, de a japánok mindig is támogatták a technológiát, főleg a kriptopénzeket. Ez a lehetőség nemcsak japánban segítheti a kriptopénzek elterjedését, hanem az egész világon is.

Olvastad már? A Bitwise szerint a határidőhöz közeledve a bitcoin-ETF „közelebb van, mint valaha”

A miniszter leírása szerinti kriptoadományok ugyan még nem kerültek kipróbálásra, de a törvény tágasabb értelmezése biztosan tisztázásra kerül az elkövetkezendő hetekben, a japánok ugyanis nem szeretik a bizonytalanságokat az ilyen dolgokkal kapcsolatban.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!