Takaicsi Szanae, Japán belügy- és kommunikációs minisztere kijelentette, hogy legális és korlátozások nélkül adakozhatunk politikusoknak.

A lépés meglepő volt, hiszen pozitív hatással lehet a kriptopénzek ázsiai és globális elterjedésére. A japán lakosok mostantól felső korlátozás nélkül adakozhatnak kriptopénzt politikusoknak, erről pedig nem kell beszámolniuk a hatóságoknak.

Ezt Takaicsi Szanae tudatta két napja egy sajtókonferencián. Egyes források szerint azt mondta, hogy a kriptoadományok nem esnek a Politikusok Pénzügyi Szabályozása alá, így azokról nem kell beszámolniuk, valamint korlátok nélkül lehet velük adakozni.

Azt is hozzátette, hogy a törvény szerint a kriptoadományokat nem kell feltüntetnie a politikusnak a befolyó adományok között. Mindez talán aggodalomra adhat okot, mégsem különös a kriptotámogató Japánban.

Elmondta:

„A kriptográfiai eszközök nem esnek a fenti szabályozások jogköre alá, így korlátlanul adományozhatók.”

A japánok a többi országhoz képest gyorsabban tartanak a kriptopénzek elfogadása felé, amely tényt a politikai adományok is jól tükrözik.

Sok kritikus felhozhatná, hogy ez milyen problémákat okozhat (pénzmosás, egyes politikai csoportok végtelem befolyása, stb..), de elfelejtik, hogy a japán kriptoipar szigorúan szabályozott, nemcsak a Financial Services Authority (Pénzügyi Szolgáltatási Hatóság) által, hanem számos állami szervezet részéről is.

A japánok ezen felül ismertek nyílt társadalmi törekvéseikről, melynek fontos eleme a zéró bűnözés, így a kriptopénzek szinte végtelen felhasználása politikai adományokra nem jelent veszélye a japán politikai rendszer vagy társadalom számára.

A kriptoadományokat sok japán használhatja majd, érdekes lesz megfigyelni, hogy milyen hatással lesz a következő választásokra a szigetországban. A japánok mindig próbálják zökkenőmentesen megoldani a dolgokat.

A fenti helyzet kicsit erőltetett lehet, de a japánok mindig is támogatták a technológiát, főleg a kriptopénzeket. Ez a lehetőség nemcsak japánban segítheti a kriptopénzek elterjedését, hanem az egész világon is.

Olvastad már? A Bitwise szerint a határidőhöz közeledve a bitcoin-ETF „közelebb van, mint valaha”

A miniszter leírása szerinti kriptoadományok ugyan még nem kerültek kipróbálásra, de a törvény tágasabb értelmezése biztosan tisztázásra kerül az elkövetkezendő hetekben, a japánok ugyanis nem szeretik a bizonytalanságokat az ilyen dolgokkal kapcsolatban.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂