Iránban ipari tevékenységként engedélyezik a kriptobányászatot

-

Az ország egyike az gyors adopcióban élenjáróknak, legfőbbképpen az irányíthatatlan infláció miatt.
Az iráni kriptobányászok helyzete megoldódott, regisztrálhatnak az államnál. A kormányzat eldöntötte, hogy ezentúl ipari tevékenységként engedélyezi és legálissá teszi a kriptobányászatot, jelent meg a hírekben.

Mostantól az Ipari, Bányászati és Kereskedelmi Minisztériumnál lehet engedélyt szerezni a tevékenységre.
A bitcoin használata még mindig tilos a belső piacokon, és az ország kikötötte, hogy az esetleges BTC-releváns veszteségeket semmilyen módon nem fogja kompenzálni, azaz nem biztosít jogi védelmet a felhasználóknak.
A mostani, legalizálásról szóló hír egy hónappal azután érkezett, hogy az iráni hatóságok több száz bányászgépet foglaltak le. Az állami áramszolgáltató júniusban egy hatalmas, 7%-os kiugrást észlelt az elektromos áram használatában, az idei éves BTC árfolyamcsúcs alkalmával.
Két bányászfarmot kapcsoltak le ezután, akiktől lefoglalták a bányászgépeket, mivel túlterhelték az elektromos hálózatot. Viszont ez az új intézkedés a bányászat bejelentéséhez, és így a jobb tervezhetőséghez vezethet.

Jelenleg még mindig a Bitcoin hálózat az, amelyik a legnagyobb bányászkapacitást igényli, azzal együtt is, hogy a Bitmain gyártó már elkezdte kiszállítani a legújabb rigeket a vásárlóiknak.
Az infláció, és a relatív alacsony alapkamat az iráni valuta, a rial esetében, valamint az olcsó elektromosság miatt Iránban versenyképes a kriptobányászat.
Hasonló helyzetben vannak, mint Venezuela, ahol szintén gazdasági nehézségekkel küzdenek, viszont az áram olcsó, így a bányászat továbbra is folyik.
Jelenleg, a 9500 dollár körüli árfolyamnál a bányászati aktivitás éppen új csúcsokat készül dönteni, és a 72-73 Eh/s körüli szintet közelíti. A legnagyobb aktivitás még mindig a kínai farmokon tapasztalható, viszont a kisebb játékosok pool-okhoz csatlakozva is elfogadható díjazásban részesülhetnek.
Az elmúlt évtized során a helyi pénz, a rial esett az USA dollárral szemben, több, mint az értékének 75%-át elvesztve.

Olvastad már? Mi a különbség a coinok, tokenek, és a virtuális pénzek között?

Ez véletlenül pont egybeesett a BTC növekedésével, és hirtelen árfolyamugrásaival. Iránban jelenleg 6 Bitcoin csomópont működik, amely közepes szintű érdeklődést jelent egy ekkora ország esetében. Viszont az egyéni használók és bányászok lokalizációját, és erejét még megbecsülni is nehéz.
Forrás: cryptovest.com
Kiemelt kép: Credit: FlyerDiaries.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép estéd! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!