Irán a hírek szerint lehetőséget kíván teremteni az importőrök és exportőrök számára, hogy kriptovalutát használhassanak a nemzetközi ügyletek során.

Az Iráni Központi Bank, vagyis a CBI és a Kereskedelmi Minisztérium megállapodott arról, hogy a CBI fizetési platformját összekapcsolják egy olyan kereskedelmi rendszerrel, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kriptovaluták segítségével rendezzék a fizetéseket – jelentette a Mehr hírügynökség hétfőn.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Alireza Peyman-Pak, Irán ipari, bányászati és kereskedelmi miniszterhelyettese és az iráni kereskedelemfejlesztési szervezet, a TPO vezetője elmondta, hogy az új fizetési mechanizmus várhatóan „a következő két héten belül” véglegesül.

„Most véglegesítjük a rendszer működésének mechanizmusát. Ez új lehetőségeket biztosíthat az importőrök és exportőrök számára, hogy kriptovalutákat használjanak nemzetközi ügyleteik során” mondta állítólag Peyman-Pak.

Hozzátette, hogy a kormánynak nem szabadna figyelmen kívül hagynia a kriptoipar gazdasági és üzleti lehetőségeit, utalva az olyan jelentős kriptovalutákra, mint a Bitcoin (BTC).

Az iráni kormány állítólag olyan mechanizmust készít elő, amely lehetővé teszi a kriptovaluták használatát a nemzetközi kereskedelemben.

„Minden gazdasági szereplő használhatja ezeket a kriptovalutákat. A kereskedő veszi a rubelt, a rúpiát, a dollárt vagy az eurót, amellyel kriptovalutákhoz, például Bitcoinhoz juthat, ami egyfajta hitel, és továbbadhatja az eladónak vagy az importőrnek. […]”. 

A kriptoiparhoz bizonyos fokú bizonytalanság társult, mivel Irán legnagyobb blokkláncszervezete 2021 végén aggodalmát fejezte ki a kriptoszabályozások végrehajtásával kapcsolatban.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az iráni kormány is rendszeresen kikapcsolta az áramot a helyi Bitcoin-bányászok számára, a hőmérsékleti szélsőségekre hivatkozva.

Olvastad már? Születésnapi akció az Inlocknál, akár 100 dollárnyi Bitcoin lehet a tiéd!

Forrás: cointelegraph.com