Így kapott 50 ember fél millió dollárnyi ethereum tokent: a MEME története

-

Ha az elmúlt hetekben felmentél a Crypto Twitterre, akkor biztos szembetaláltad magad a MEME projekttel is.

A platform lehetővé teszi, hogy a felhasználók csinálhassanak és cserélgethessenek digitális kártyákat az Ethereum-szféra híres embereiről. A szolgáltatás gyorsan elterjedt, mint gyors pénzköltési lehetőség.

A MEME segítségével olyan emberekről lehetett kártyákat gyűjteni, mint Andrew Cronje a Yearn.finance-től, az FTX-vezérigazgató Sam Bankman Fried, a Uniswap mögött álló Hayden Adams és még sok más híresség. Ezeket aztán a másodlagos piacokon néhány ethereumért el lehetett adni.
A Cronje-kártya tulajdonosai a másodlagos piacokon akár 4000 dollárt is kaphattak egyetlen kártyáért.
A platform mögött meglehetősen érdekes történet áll, ugyanis 50 felhasználó a legutóbbi csúccsal mintegy 500.000 dollárnyi kriptopénzt kapott.

A MEME története

A MEME egyszerű viccként indult.
Miután különböző fejlesztők kiadtak számos kajatémájú Ethereum-coint, Jordan Lyall, a ConsenSys termékigazgatója viccként az alábbi képet osztotta meg.
Ez egy olyan platform alapterve, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját kedvük szerint csináljanak láncelágazásokat kedvenc defiprotokolljukról.


Azonban egyesek komolyan vették a viccet és elindítottak egy Telegram-csoportot, melynek célja az volt, hogy elinduljon a Lyall által megálmodott platform.
Gyorsan létrehoztak egy tokent: 4-5 tucat felhasználó gyorsan beírhatta Ethereum-címét egy Google Űrlapra, melyet megosztottak a csoportban. A „DeFi Dude” nevű kommentátor az alábbit írta az eseményről:

„A közösség úgy döntött, hogy 28.000 lesz a maximális készlet és a Telegram-csatornában kellene szétosztani. Így is történt. 400 dollárnyi gas költség után létrejött a MEME és az 50 résztvevő mind kapott 355 MEME tokent.”

Azt nem tudni, hogy mindenki megkapta-e a tokeneket, mivel a legtöbben anonimak, de csak olyan emberek maradtak a csoportban, akik építeni akartak valami újat.
A csoport történetét nem lehet a kezdetekig visszapörgeti, de egy ponton úgy döntöttek, hogy létrehozzák a MEME jelenleg is ismert verzióját.
Ez kitűnő választásnak bizonyult, ugyanis a CoinGecko adatai alapján a MEME értéke 2000 dollárig emelkedett. Ez alapján a tokenosztásban résztvevő felhasználók a csúcson mintegy 700.000 dollárnyi ethereum tokent kaptak.

Sajnos a „Citadel” csoport tagjai közül nem mindenki tartotta meg a koinokat. Néhány felhasználó, mint Anthony Sassano és Sam Ratnakar később azon bánkódott, hogy 10 dolláron eladta a tokeneket.
A MEME növekedésének oka a digitális műalkotások felemelkedése
Több felhasználó is több ezer dollárt fizet különböző jpg és gif fájlokért, ugyanis a bálnák így forgatják meg a különböző kamatfarmolásból származó profitokat.

Olvastad már? Egy új elemzés szerint 2019-ben „fenntarthatóbb növekedést” mutatott a bitcoin

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!