Ha az elmúlt hetekben felmentél a Crypto Twitterre, akkor biztos szembetaláltad magad a MEME projekttel is.

A platform lehetővé teszi, hogy a felhasználók csinálhassanak és cserélgethessenek digitális kártyákat az Ethereum-szféra híres embereiről. A szolgáltatás gyorsan elterjedt, mint gyors pénzköltési lehetőség.

A MEME segítségével olyan emberekről lehetett kártyákat gyűjteni, mint Andrew Cronje a Yearn.finance-től, az FTX-vezérigazgató Sam Bankman Fried, a Uniswap mögött álló Hayden Adams és még sok más híresség. Ezeket aztán a másodlagos piacokon néhány ethereumért el lehetett adni.

A Cronje-kártya tulajdonosai a másodlagos piacokon akár 4000 dollárt is kaphattak egyetlen kártyáért.

A platform mögött meglehetősen érdekes történet áll, ugyanis 50 felhasználó a legutóbbi csúccsal mintegy 500.000 dollárnyi kriptopénzt kapott.

A MEME története

A MEME egyszerű viccként indult.

Miután különböző fejlesztők kiadtak számos kajatémájú Ethereum-coint, Jordan Lyall, a ConsenSys termékigazgatója viccként az alábbi képet osztotta meg.

Ez egy olyan platform alapterve, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját kedvük szerint csináljanak láncelágazásokat kedvenc defiprotokolljukról.

Azonban egyesek komolyan vették a viccet és elindítottak egy Telegram-csoportot, melynek célja az volt, hogy elinduljon a Lyall által megálmodott platform.

Gyorsan létrehoztak egy tokent: 4-5 tucat felhasználó gyorsan beírhatta Ethereum-címét egy Google Űrlapra, melyet megosztottak a csoportban. A „DeFi Dude” nevű kommentátor az alábbit írta az eseményről:

„A közösség úgy döntött, hogy 28.000 lesz a maximális készlet és a Telegram-csatornában kellene szétosztani. Így is történt. 400 dollárnyi gas költség után létrejött a MEME és az 50 résztvevő mind kapott 355 MEME tokent.”

Azt nem tudni, hogy mindenki megkapta-e a tokeneket, mivel a legtöbben anonimak, de csak olyan emberek maradtak a csoportban, akik építeni akartak valami újat.

A csoport történetét nem lehet a kezdetekig visszapörgeti, de egy ponton úgy döntöttek, hogy létrehozzák a MEME jelenleg is ismert verzióját.

Ez kitűnő választásnak bizonyult, ugyanis a CoinGecko adatai alapján a MEME értéke 2000 dollárig emelkedett. Ez alapján a tokenosztásban résztvevő felhasználók a csúcson mintegy 700.000 dollárnyi ethereum tokent kaptak.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Sajnos a „Citadel” csoport tagjai közül nem mindenki tartotta meg a koinokat. Néhány felhasználó, mint Anthony Sassano és Sam Ratnakar később azon bánkódott, hogy 10 dolláron eladta a tokeneket.

A MEME növekedésének oka a digitális műalkotások felemelkedése

Több felhasználó is több ezer dollárt fizet különböző jpg és gif fájlokért, ugyanis a bálnák így forgatják meg a különböző kamatfarmolásból származó profitokat.

Olvastad már? Egy új elemzés szerint 2019-ben „fenntarthatóbb növekedést” mutatott a bitcoin

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂