Ideje felkészülni a bitcoin áringadozásra?

-

Valószínűleg az amerikai bűnüldözéssel kapcsolatos nagy mennyiségű Bitcoin átutalás okozta egy on-chain metrika megugrását.

Március 8-án az amerikai kormányzat 49.000, a Selyemútról lefoglalt 1 milliárd dollár értékű bitcoint mozgatott meg.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az átutalást a Bitcoin árfolyamának 22 000 dollár alá csúszása, valamint az egyik kulcsfontosságú metrika érezhető megugrása kísérte.

De vajon ez azt jelenti, hogy a kereskedőknek fel kell készülniük az előttünk álló potenciális BTC árfolyam-ingadozásra?

A Bitcoin CDD metrikája hirtelen megugrott

A BTC átutalás valószínűleg jelentős kiugrást okozott a Glassnode Coin Days Destroyed (CDD) metrikájában.

Ez a Bitcoin súlyozott mozgását méri az alapján, hogy mikor mozdították el utoljára egy címről.

A CDD-t úgy számítják ki, hogy megszorozzák az átutalt Bitcoin mennyiségét a napok számával, amióta BTC-t utoljára utálták a címre.

A CDD mutató kiugrása általában megelőzi az áringadozást, és a medvék általában enyhe előnyben vannak.

Néhány hosszú távú befektető azonban a Bitcoint is mozgathatja, hogy a határidős piacon nagyobb felfelé irányuló nyereséget érjen el.

Glassnode CDD. Forrás: Glassnode

A Bitcoin on-chain adatai nem mutatnak nagyobb eladási jeleket

A CDD jelenlegi, kéthavi csúcsra történő kiugrása azonban nem feltétlenül utal arra, hogy 1000-1500 dolláros árfolyam-emelkedés van készülőben.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A tőzsdei beáramlási adatok például egyelőre nem mutatnak jelentős kiugrásokat. Ehelyett az elmúlt 24 órában mintegy 5000 BTC (kb. 100 millió dollár értékben) került ki a tőzsdékről.

A BTC nettó beáramlási volumene a tőzsdékre és a tőzsdékről. Forrás: Glassnode

A Coinbase-re történő 215 millió dolláros átutalásnak tehát eddig alig volt árfolyamhatása.

Mivel azonban a 49 000 BTC-ből csak mintegy 20% költözött tőzsdére, fennáll a fokozott eladási nyomás kockázata.

bitcoin

BTC/USD napi árfolyamgrafikon. Forrás: TradingView

Jelenleg a BTC/USD párral a 21.500 és 21.950 dollár közötti támasz felett kereskednek ami a héten érkező rengeteg negatív hír ellenére bíztató a vevők számára.

További megerősítés érkezik, ha az egymást követő napi zárások e támaszterület felett zárnak.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!