Hogy gondolkodnak a hétköznapi emberek a Bitcoinról?

-

A Bloomberg szerint a Bitcoin megérdemel egy kis helyet a portfólióban, de a hétköznapi befektetőknek is megvan az okuk arra, hogy óvatosan járjanak el.

A Bitcoin (BTC) idei kiemelkedő teljesítménye ellenére a Bloomberg szerint a Bitcoin szerepe egy átlagos befektető portfóliójában még mindig kérdéses.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Aaron Brown pénzügyi elemző és kriptotanácsadó szakértő a kiadvány pénteken megjelent véleménycikkében azt írta, hogy az eszköz kétes korrelációi miatt a hagyományos eszközosztályokhoz képest nem való, ha részvények, valuták vagy arany mellé vásárolják.

A Bitcoin volatilitása jó dolog?

A BTC az év eleje óta 160%-kal emelkedett, és ezzel gyakorlatilag minden más eszközzel együtt visszapattant a tavalyi veszteségekből, amelyeket a Federal Reserve történelmileg agresszív kamatemelései során szenvedett el.

Brown szerint ez többnyire szokásos viselkedés a BTC esetében, amelynek 2014 óta átlagosan kilenc hónap és huszonegy nap kellett ahhoz, hogy megduplázza az értékét.

Március óta azonban a volatilitása szokatlanul alacsony volt, még a rengeteg iparági botrány, hackelés és agresszív szabályozási nyomás közepette is.

„A Bitcoin több mint elegendő felértékelődési potenciállal rendelkezik ahhoz, hogy vonzza a befektetőket, és úgy tűnik, hogy volatilitása már nem kizáró ok” – jegyezte meg Brown.

Mindemellett az alapvető piaci események körüli kiszámíthatatlan viselkedése ijesztővé teszi azok számára, akik nem tudnak vagy nem akarnak reagálni a rendszeres árváltozásokra.

Az átlag befektetők jelenlegi szkepticizmusát erősítik a láncon belüli adatok.

James Check, a Glassnode elemzője szerint a hét elején James Check szerint a befektetők körében nagyon kevés a piaci „őrület” az idei 44.000 dollárnál, szemben a majdnem három évvel ezelőtti adatokkal.

Jamie Coutts, a Bloomberg blokkláncelemzője csütörtökön azt mondta, hogy a Bitcoin illikvid kínálati szintje „sokkal magasabb alapszintű meggyőződésre” utal a befektetők körében.

bitcoin

 

A Bitcoin értékállósága

Még az alapvető értéket tekintve is kérdésesnek tartja az elemző a Bitcoin helyét, a fiat- vagy stablecoinokhoz képest nem sikerült elfogadtatnia magát tranzakciós valutaként, és a kriptogazdaságban nem következetes a kereslet az eszközök iránt, amelyekhez a BTC hozzáférést kínál.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ennek ellenére a Bitcoin előrelépést mutat a szabályozási fronton, hiszen az eszköz számára már elérhetőek az olyan hagyományos és szabályozott pénzügyi szolgáltatások, mint az opciók, a hitelezés és a letétkezelés.

Az adózással és a jogszerűséggel kapcsolatos kérdések többnyire megoldottnak tűnnek, és a Bitcoin spot ETF jóváhagyása a jövő hónapra szinte biztosnak tűnik.

Összefoglalva Brown kijelentette:

„Közel vagyunk ahhoz az időponthoz, amikor még a nagyon hagyományos befektetőknek is, akik általában szkeptikusak a kriptoval szemben, el kell fogadniuk, hogy biztonságosabb, ha van egy kis allokációjuk a Bitcoinban, mintha figyelmen kívül hagynák azt.”

Olvastad már? A Bitcoin rally miért nem ér véget a közeljövőben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!